Alman bankaların Türkiye'deki faaliyetlerine sıkı denetim

Alman Börsen Zeitung gazetesinin haberine göre, Alman Finans Hizmetleri Denetim Kurulu (BaFin) bazı Alman bankalarının Türkiye’deki faaliyetleri üzerindeki denetimini artırdı.

Yayınlanma: 27.08.2018 - 09:16
Abone Ol google-news

Haberde, bu bankaların Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili Alman makamlarını “daha düzenli olarak”, yani haftada birkaç kez bilgilendirmesi istendi.

<haber-dikey:1051388,1051271>

Gazete, sayıları çift hanelere ulaşan bu bankaların küçük ve orta ölçekte olduğunu aktardı. Habere göre BaFin, denetim altındaki kurumlardan herhangi birinin tehlikede olmadığı görüşünde. Ancak BaFin’den konuya dair resmi bir açıklama gelmedi.

Türk Lirası’nın yıl başından bu yana dolar ve Avro karşısında yaşadığı rekor değer kayıpları ve Türk şirketlerinin yabancı bankalara olan borçları Avrupa bankalarına yönelik risklerle ilgili endişelere yol açmıştı.

Alman Merkez Bankası (Bundesbank) verileri, Alman bankalarının haziran ayında Türkiye’de yaklaşık 21 milyar Avro’sunun risk altında olduğunu ortaya koymuştu. Ancak Alman bankacılık sektörünün önde gelen beş birliğinin çatı örgütü olan Alman Bankacılık Endüstrisi Komitesi, Alman kurumlarının faaliyetlerinin yönetilebilir olduğunu ve TL’deki değer kaybının Alman bankaları için sorun teşkil etmediğini açıkladı. 

<haber-yatay:1064242,1063144,1053952,1053333>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler