Almanya’da aşırı sağ sahnede

Almanya ’nın Chemnitz kentinde aralarında yabancıların da olduğu bir grup tarafından 1 kişinin öldürülmesi, 2 kişinin de yaralanması olayı göçmen karşıtı aşırı sağın protestolarını tetikledi. Dünkü gösterilerde çok sayıda kişi yaralandı.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 00:10
Abone Ol google-news

Almanya’nın Chemnitz kentinde bir kişinin geçen cumartesi günü bir festival sonrasında aralarında yabancıların da olduğu bir grupla tartışmasının ardından öldürülmesi ve iki kişinin yaralanması göçmen karşıtı aşırı sağın protestolarını tetikledi. Önceki gün Almanya İçin Alternatif (AfD) Partisi’nin internet üzerinden organize ettiği ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı gösterinin ardından Chemnitz futbol takımı taraftarlarının düzenlediği ve yaklaşık 800 kişinin katıldığı ikinci bir gösteri daha yapıldı. Gerilimin artması üzerine bölgeye ek polis birlikleri günderildi. Kentte dün akşam da aşırı sağcılar sokaklara çıkarken karşıt eylemler de düzenlendi. Polis yetkilileri yapılan gösterilerde çok sayıda yaralının olduğunu bildirdi.

Merkel: Nefrete yer yok

Yetkililer cinayete ilişkin soruşturmanın sürdüğünü, bir Suriyeli ile bir Iraklı gencin gözaltına alındığını duyurdu. Yerel medyaya yansıyan haberlere göre, taraflar arasında çıkan kavgada bıçak kullanıldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel cephesinden ise aşırı sağın göçmen karşıtı gösterilerine kınama geldi. “Bu tip gösterilerin, farklı kimlikleri olan insanlara saldırılmasının, sokaklarda nefretin yayılması çabalarının ülkemizde hiçbir şekilde yeri yoktur” açıklaması yapıldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon