Devasa Erdoğan heykeli Alman kentini karıştırdı

Almanya’nın Wiesbaden kentinde Bienale etkinliği bünyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heykeli dikildi.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 08:07
Abone Ol google-news
<video:1066904>

Almanya'da Wiesbaden Bienali'nin kültürel etkinlikleri çerçevesinde, Wiesbaden kentinin ortasına, pazartesi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykeli dikildi.

Bu yıl 'Bad News' (Kötü Haber) sloganını kullanan Wiesbaden Bienali kapsamında kentin merkezindeki 'Alman Birliği' isimli meydana dikilen 4 metrelik heykel, açılır açılmaz ilgi odağı oldu.

Altın rengine boyalı heykelden haberdar olanlar meydana koşup fotoğraf ve video çekerek sosyal medyada paylaştı. Kentteki AKP ve Erdoğan taraftarlarının heykelle çektikleri görüntüleri coşkulu mesajlarla paylaştığı görülürken, Wiesbadener Kurier gazetesine konuşan Türk kökenli bir kişi ise, önceki gün Chemnitz kentinde, ırkçıların yabancı kökenlilere saldırısını hatırlatarak, ''Tam da böyle bir zamanda böyle bir performansla ortaya çıkılmasını anlayamıyorum'' dedi.

Kentteki hava daha fazla zehirlenmeden heykelin kaldırılması gerektiğini savunan Türk kökenli kişi, Suriyeli bir sığınmacının da heykele karşı ''Bu adam yüzünden benim ailem öldü'' diye bağırdığını aktardı.

Polisler şaşkın

Videolardan birinde heykelin etrafında toplanıp hayretle heykele bakan polis memurları görülürken, polis sözcüsü de ''Tüm Wiesbaden halkı gibi biz de şaşkınız. Ama polisin bakış açısından dün gece meydanda herhangi bir sorun yaşanmadı'' açıklamasını yaptı.

Belediye Başkanı inceleme yaptı

Wiesbaden Belediye Başkanı Sven Gerich de güne Facebook'tan ''Meydana gitmek için yola çıktım. Yakından incelemek istiyorum'' duyurusuyla başladı. Belediye yetkililerinden böyle bir şey için izin alınıp alınmadığının araştırılmasını istediğini belirten Gerich, toplantı düzenleyip konuyu görüşeceklerinin altını çizdi. Bienal organizasyonu ise çok sayıda soruya rağmen bir açıklama yapmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler