ABD'den IŞİD'e hava saldırısı

ABD ordusu, Musul Barajı yakınındaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü hedeflerine yine hava saldırıları düzenledi.

Yayınlanma: 18.08.2014 - 10:01
Abone Ol google-news

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçaklarınca gün içinde ikinci kez yürütülen hava saldırılarında IŞİD'e ait 3 silahlı araç, bir uçaksavar ile bir kontrol noktası ve bir emprovize patlayıcı cihaz mevzisinin vurulduğu bildirildi.

Operasyonda görev alan tüm uçakların daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi.

Saldırıların, IŞİD'e karşı birlikte mücadele eden Irak ve Kürt güçlerinin desteklenmesi ve bunun yanında kritik altyapı tesisleri, Amerikan personeli ve tesislerinin savunulması ve oradaki insani yadım çabalarına destek verilmesi yetkisi kapsamında düzenlendiği belirtildi.

ABD ordusu, Irak'ta IŞİD'e karşı 10 gün önce başlattığı hava saldırılarını son 2 günde özellikle Musul Barajı etrafında yoğunlaştırdı. ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin Irak'taki hava saldırılarının kapsamını genişletecek şekilde, Irak güvenlik güçlerinin Musul Barajı'nın kontrolünü yeniden ele geçirmesine destek olmak için orduya hava saldırıları düzenleme yetkisi vermiş ve bu yönde Kongre'ye bildirimde bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon