Suudi Arabistan'da 'şaka' yapana 5 yıl hapis cezası

Suudi Arabistan'da internet üzerinden hiciv yaparak kamu düzenini bozan kişiler 5 yıla kadar hapis ve 800 bin dolara (yaklaşık 5.3 milyon lira) kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 12:35
Suudi Arabistan'da 'şaka' yapana 5 yıl hapis cezası
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan'da savcılık politik mizah yapanlara karşı harekete geçti. Başsavcılık ofisinden yapılan açıklamada, sosyal medya üzerinden 'kamu düzenini' tehlikeye atacak paylaşım yapanların 5 yıla kadar hapis cezası ve 800 bin dolar para cezasına çarptırılacağı ifade edildi. Bu kararın ardında, Batı'yla yakın ilişkileriyle gündeme gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın olduğu konuşuluyor.

Başsavcılığın açıklamasında, "sosyal medya üzerinden yayınladığı alaycı, tahrik edici ve rahatsızlık veren içerikler aracılığıyla dini değerlere, genel ahlak değerlerine saldırılması ve kamu düzeninin bozulması siber suç sayılacak" ifadelerine yer verildi. Savcı ayrıca eylül 2017'den bu yana tutuklu bulunan Şeyh Selman el-Avde hakkında da idam cezası istendiğini kaydetti. Suudi Arabistan'da İslamcı muhalefetin öne çıkan isimlerinden olan el-Avde, sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştığı mesajlar nedeniyle 20 kişiyle eş zamanlı tutuklanmıştı. Avde'nin Twitter hesabını 14 milyonun üzerinde kişi takip ediyor. (Kaynak: Euronews/Sözcü)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler