'Türkiye ile Rusya'nın canlı yayından haberi yoktu'

Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin İdlib pozisyonlarını dile getirdikleri toplantının naklen yayımlanmasının arkasında İran’ın bulunduğu savunuldu. Anadolu Ajansı, Türkiye ve Rusya’nın canlı yayından habersiz olduğunu öne sürdü.

Yayınlanma: 08.09.2018 - 10:36
Abone Ol google-news

Üçlü liderler zirvesinde yuvarlak masa toplantısının canlı yayımlanması tartışma yarattı.

<haber-dikey:1076795,1076841>

Liderlerin İdlib pozisyonlarında değişiklik olmadığını ortaya koyan toplantının naklen yayımlanma kararının arkasında ise Tahran olduğu savunuldu. AA, Türkiye ve Rusya’nın toplantının canlı yayımlandığından haberdar olmadığını duyurdu.

Pürüzler aşılamadı

Tahran zirvesinde liderler, İdlib’de sivil halkla terörist unsurlar arasında bir ayrıma gidilmesi konusunda mutabakata varırken harekâtın kapsamı, kentin statüsü ve Suriye hükümetiyle ilişkiler başlıklarında ilerleme sağlayamadı. Ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İdlib’in mevcut statüsünün muhafazası hayati önem taşıyor” ifadeleri, “Türkiye destekli silahlı muhaliflerin kentteki hâkimiyetinin sürmesini istediği” yorumlarını beraberinde getirdi. Rus lider Putin ise “Suriye’nin meşru hükümeti, toprakların tamamını kontrol etmelidir” sözleriyle Erdoğan’a yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler