Kalın 'Göze alamazlar' demişti, Rusya ve Suriye vurdu

Rusya ve Suriye, cihatçıların kontrolünde kalan tek vilayeti İdlib'i yeniden vurmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Daily Sabah gazetesindeki yazısında, "Türk askerleri İdlib'deyken Rus savaş uçaklarıyla Suriye kara kuvvetleri saldırmayı göze alamaz" demişti.

Yayınlanma: 08.09.2018 - 13:48
Abone Ol google-news

Suriye’nin cihatçıların kontrolünde kalan tek vilayeti İdlib’deki düğümü çözmek için Tahran’da bir araya gelen Türkiye, Rusya ile İran uzlaşma sağlayamadı. Bölge konusunda pozisyonlarından geri adım atmayan Erdoğan, Putin ve Ruhani, kameralar önünde ateşkes tartışması yaşadı.

<haber-dikey:1076795,1076918,1077033>

Dün yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Daily Sabah gazetesindeki yazısında da "Türk askerleri İdlib'deyken Rus savaş uçaklarıyla Suriye kara kuvvetleri saldırmayı göze alamaz" ifadesini kullandı.

Ancak Hımeymim üssünden kalkan Rus savaş uçakları ve helikopterleri, muhaliflerin kontrolündeki tek vilayet olan İdlib'in birçok noktasına bombardıman düzenledi.

Uçakların vurduğu yerler arasında Han Şeyhun, Abdin, Kafran, El Lataminah, Siraj ve El Haveyn var. 

Abdin köyündeki hava saldırısında en az beş kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Suriye'ye ait helikopterlerin İdlib'in güneyindeki Hayş köyü ile Han Şeyhun'a varil bombaları attığı görüldü.

Reuters haber ajansı, helikopterlerin attığı varil bombalarının Han Şeyhun'da sivillerin yaşadığı evlere isabet ettiğini bildirdi. 

Suriye ordu birlikleri ise, Hama'nın kuzeyinden İdlib'e doğru top atışları yapıyor. Yoğun top atışı sürerken, savaş uçakları gökyüzünde uçtu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler