İran güçleri kampa saldırdı: Ölüler var!

İran güçlerinin Erbil'de İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne ait kampa saldırısında 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 08.09.2018 - 14:34
Abone Ol google-news

İran güçlerinin, Erbil'de faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne ait bir kampa saldırı düzenlediği haberi geldi. AA'ya göre 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil merkezli Rudaw, İran’ın, Erbil’in Koye ilçesinde Kürdistan Demokrat Partisi — İran (KDP-İ) ve Kürdistan Demokrat Partisi (HDK) karargahlarına top atışı düzenlediğini duyurdu. Saldırıdan çok sayıda ölü-yaralı haberi geldi.

Rudaw’a konuşan Sağlık Müdürlüğü Sözcüsü Hawkar Ali, ''10’u ağır olmak üzere 30 yaralı hastanelerde tedavi görüyor. Ayrıca 5 kişi de yaşamını yitirdi” dedi.


SALDIRI DOĞRULANDI

Öte yandan İKDP'den yapılan açıklamada söz konusu saldırı doğrulandı, saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bilgisi paylaşıldı ancak, sayısı belirtilmedi. Açıklamada, İran'a ait insansız hava araçlarının bölgede keşif uçuşu yaptıktan sonra söz konusu kampa yoğun bir saldırı düzenlediği iddia edildi.

İRAN HENÜZ BİR AÇIKLAMA YAPMADI

İran'a muhalif İKDP, 1996'dan bu yana IKBY'nin Erbil kentindeki kamplarda faaliyet gösteriyor. O tarihten bu yana İran'ın ilk kez bu büyüklükte bir saldırı gerçekleştirdiği belirtiliyor. İran Devrim Muhafızları Ordusundan yapılan yazılı açıklamada da ülkenin batısındaki Kürdistan eyaletine bağlı Merivan kırsalında, terör örgütü PJAK'a karşı dün akşam saatlerinde operasyon başlatıldığı belirtilmişti. Operasyonda 6 örgüt üyesinin öldürüldüğü aktarılmıştı.

IKBY'DEN İRAN'A KINAMA 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), İran güçlerinin Erbil'de faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne (İKDP) ait kampa düzenlediği saldırıyı kınadı.

IKBY Başbakanlığı resmi internet sayfasından yayınlanan açıklamada, komşu ülkelerden IKBY topraklarına saldırı düzenlenmesinin "kabul edilemez" olduğu belirtildi. Bu tür saldırıların IKBY'nin istikrarı ve güvenini hedef aldığına işaret edilen açıklamada, "Bu saldırıların tekrarlanmamasını ve IKBY'nin yasalarına saygı duyulmasını istiyoruz. IKBY, çekişmelerin sahası olmamalı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi. İran güçlerinin, öğle saatlerinde Erbil'in Koysancak ilçesinde İKDP'ye ait bir kampa düzenlediği saldırıda aralarında üst düzey isimlerin de olduğu 12 İKDP'li ölmüş, 30'dan fazla kişi yaralanmıştı.

Saldırının görüntülerini yayınlayan İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu'nun İKDP'nin merkezini 5 füze ile hedef aldığı duyurmuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler