Rusya'dan kritik açıklama: Provokasyon bugün başlayacak

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İdlib'deki teröristlerin kimyasal saldırı provokasyonu hazırlıklarını neredeyse tamamladığını, provokasyonun başlangıç sinyalinin 'Suriye devriminin bazı yabancı dostlarından' özel bir ekibin gelmesi olacağını öne sürdü.

Yayınlanma: 08.09.2018 - 15:29
Abone Ol google-news

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Tahrir el Şam örgütü, Türkistan İslam Hareketi ve Beyaz Miğferler grubu liderlerinin kimyasal saldırı provokasyonunda koordine olmak için dün bir araya geldiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre Konaşenkov "Grup liderlerinin görüşmesinde Suriye ordusu tarafından sivillere karşı Jisr el Şugur, Serakab, Taftanaz ve Sarmin bölgelerinde kimyasal silah kullanıldığı mizansenlerinin videolarının senaryoları üzerinde anlaşıldı" dedi.

Konaşenkov "provokasyonda yer alacak tüm tarafların 8 Eylül akşamında hazır olması gerekiyor. Teröristlerin İdlib’deki provokasyona başlaması için sinyal, ‘Suriye devriminin bazı yabancı dostlarından’ gelecek talimat olacak" dedi.

Konaşenkov Rusya Savunma Bakanlığı’nın Suriye’deki durumu ve Ortadoğu’daki farklı ülkelerde bulunan silahlı grupların eylemlerini dikkatle takip etmeye devam ettiğini vurguladı.

‘İNGİLTERE'NİN TOMAHAWK FÜZELİ DENİZALTISI CEBELİTARIK BOĞAZI’NDAN GEÇTİ’

Öte yandan Rus basının aktardığına göre, İngiltere’nin yurtdışındaki donanma faaliyetlerini gözlemleyen kaynakları, İngiliz Kraliyet Donanması’na ait Talent nükleer denizaltısının, bugün 10 kruz füzesi ile birlikte Cebelitarık Boğazı’ndan geçtiğini bildirdi.

Cebelitarık Boğazı’ndan önceki günlerde 12 Tomahawk füzeli Newport News denizaltısının da geçtiği aktarılmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce İdlib’de terörist grupların kimyasal saldırı provokasyonu hazırladığını, ABD, Fransa ve İngiltere’nin daha sonra bu bahaneyle Suriye’yi vurmak istediği uyarısını yapmıştı. Konaşenkov, ABD’nin Suriye’ye saldırı için 28 Tomahawk kruz füzeli destroyer gemisi Ross’un 25 Ağustos’ta Akdeniz’e girdiğini bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler