Suriye Ordusu İdlib'i vurmaya devam ediyor

Suriye'nin İdlib kenti kırsalı bugün de Rus ve Suriye savaş uçakları tarafından havadan vuruldu. Suriye Ordusu'nun karadan ateş altına aldığı İdlib kırsalındaki köylerde yaşayanlar da evlerini terk etmeye başladı.

Yayınlanma: 09.09.2018 - 15:21
Abone Ol google-news

Suriye Ordusu'nun Dera’da kontrolü sağlamasının ardından yeni hedef olarak belirlediği Hatay ile sınır komşusu olan İdlib’e yönelik Rus savaş uçaklarının desteğiyle başlattığı saldırı devam ediyor. Son günlerde İdlib ile güneyindeki Hama kırsalında bulunan ilçe, belde, köy ve kasabalara yönelik Rus ve Suriye savaş uçaklarının bombardımanı bugün de devam etti. Bugün düzenlenen hava saldırılarında Telaas, Abdin, Latamine, Habit ve Kefer Zite köyleri hedef alındı. Bölgelerde paniğe yol açan bombardımanlarda 2 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

Bombardımanlarda hedef alınan Latamine Köyünde bulunan bir sahra hastanesi de saldırının ardından ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi.

İDLİB KIRSALI KARADAN DA VURULUYOR

Havadan saldırıların yanı sıra Suriye Ordusu askerleri konuşlu bulundukları bölgelerden cihatçıların kontrolündeki köyleri karadan da ateş altına alıyor. Uçak ve helikopterler ile kimi zaman varil bombalarıyla hedef alınan köyler, yakınındaki Suriye Ordusu birlikleri tarafından havan, roket ve tanklarla da vuruluyor. Karadan yapılan saldırılarda da bazı binaların yıkıldığı ve yaralananlar olduğu bildirildi.

CİHATÇILARIN KONTROL NOKTALARI VURULUYOR

Öte yandan İdlib ile Hama arasındaki Curin bölgesinde konuşlu Suriye Ordusu'na bağlı askerler, birkaç kilometre uzaklıkta bulunan cihatçıların kontrolündeki Sermaniye Köyünü hedef aldı. Suriye Ordusu'na bağlı askerler, cihatçıların kontrol noktalarını havan ve roketlerle peş peşe vurdu. Suriye'nin birbiri ardına yaptığı saldırıların ardından cihatçıların kontrol noktalarından yükselen dumanlar birçok yerden de çıplak gözle izlendi.

ASKERLER ÇADIRLARDA KALIYOR

Suriye Ordusu'na bağlı askerlerin birliklerin yanı sıra kontrolü sağladıkları bazı bölgelerdeki yüksek noktalara üslendikleri görüldü. Askerler bazı yerlerde birkaç yüz metre mesafede ele geçirdikleri yüksek noktalara kurdukları üslerde çadırlarda kalarak sık sık muhaliflerin bulundukları alanları ateş altına alıyor.

İdlib ve Hama kırsalındaki köylerde yaşayanların büyük bölümü ise evlerini son günlerde evlerini terk etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler