NATO'dan Rusya'ya 5.madde tehdidi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifak’a karşı bir siber saldırı yürütüldüğüne karar vermeleri halinde, kolektif savunmayı öngören 5. maddeyi devreye sokabileceklerini söyledi.

Yayınlanma: 17.09.2018 - 20:44
Abone Ol google-news

Stoltenberg, ‘NATO üyesi bir ülkeye Rusya tarafından bir siber saldırı yapılmasının kolektif savunmayı öngören 5. maddenin uygulamaya koyulmasını tetikler mi?' sorusunu yanıtladı. Axios haber sitesine röportaj veren Stoltenberg "Otomatik olarak devreye sokulmaz. Siber saldırının nasıl olduğuna bağlı. 5. maddeyi ne zaman devreye sokacağımız konusunda asla net olamayız" dedi.

Sputnik'in aktardığı habere göre, İttifak'ın siber güvenlik alanında tedbirler aldığını ve siber savunma becerilerini arttırmayı planladığını kaydeden Stoltenberg, savunma alanında alacakları herhangi bir tedbirin uluslararası hukuk çerçevesinde olacağını da kaydetti.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

NATO, Brüksel'deki zirvenin ardından temmuz ayında yaptığı bir açıklamayla olası bir hibrit savaş halinde İttifak'ın 5. maddeyi devreye sokabileceğini duyurmuştu.

NATO'nun 5. Maddesi uyarınca herhangi bir üyeye yapılan bir saldırı tüm üyelere yapılmış sayılıyor ve tüm taraflarca harekete geçmesi öngörülüyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler