Rusya açıkladı: Uçağımızı Suriye vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, düşen uçaklarının Suriye Ordusu tarafından vurulduğunu açıkladı. Kremlin'den yapılan açıklamada ise "Uçağımızın düşürülmesi endişe verici, konuyu değerlendirip detaylı açıklama yapacağız." ifadelerine yer verildi. Moskova yönetimi ise, İsrail'in Moskova Büyükelçisi'ni Rus Dışişleri'ne çağrıldı.

Yayınlanma: 18.09.2018 - 10:49
Abone Ol google-news

Fotoğraf: Sputnik

<haber-dikey:1086409>

RUSYA: UÇAĞIMIZ İSRAİL JETLERİ YÜZÜNDEN SURİYE HAVA SİSTEMİNİN HEDEFİ OLDU 

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün Hmeymim üssü yakınlarında 15 askerle birlikte radardan kaybolan İl-20 tipi uçağının Suriye ordusunun S-200 savunma sisteminden fırlatılan bir füzeyle vurulduğu belirtildi. Açıklamaya göre İsrailli pilotlar uçağı Suriye hava savunma sisteminin bulunduğu bölgeye sürükleyip kalkan olarak kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, dün Suriye’de kaybolan İl-20 uçağıyla ilgili açıklamalar yaptı. "İl-20 uçağımız S-200 sistemi tarafından vuruldu" ifadesini kullanan Konaşenkov, uçağın İsrailli pilotların sorumsuzluğu yüzünden düştüğünü ifade etti.

'DÜŞMANCA BİR PROVOKASYON'

Konaşenkov "İsrail tarafından yapılan bu provokasyonu düşmanca olarak nitelendiriyoruz. İsrail askerlerinin sorumsuz davranışı yüzünden 15 Rus askeri öldü. Bu kesinlikle Rusya-İsrail ilişkilerinin ruhuna aykırı" dedi.

Konaşenkov, pilotların uçağı Suriye ordusunun füze savunma sistemlerinin bulunduğu bölgeye, ateş hattına sürüklediğini, uçağı kalkan olarak kullandığını ifade etti.

KREMLİN: UÇAĞIMIZIN DÜŞÜRÜLMESİ ENDİŞE VERİCİ

Kremlin'den yapılan açıklamada ise "Uçağımızın düşürülmesi endişe verici, konuyu değerlendirip detaylı açıklama yapacağız." ifadelerine yer verildi.

FRANSA: İLGİMİZ YOK

<haber-dikey:1085914,1085899>

Reuters'e konuşan Fransız askeri kaynak Rus uçağının kaybolmasında Fransa'nın hiçbir bağlantısı olmadığını ifade etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, içinde 14 asker bulunan Rus İl-20 askeri uçağının, Rusya 'nın Suriye 'deki Hmeymim üssüne dönüşü sırasında Akdeniz üzerinde radardan çıktığı bildirildi.

Uçağın, İsrail'e ait dört F-16 savaş uçağının Suriye'nin Lazkiye kentine gerçekleştirdiği saldırı sırasında kaybolduğu belirtilen açıklamada, Akdeniz'de bulunan Fransa'ya ait bir fırkateynden bölgeye yönelik füze saldırısı yapıldığının da tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu uçaktaki Rus askerlerinin akıbetine ilişkin henüz herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı bilgisi de paylaşıldı.

BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞIRILDI

Gazetecilere konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak "Durumun zorlaşması nedeniyle İsrail Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı" dedi.

İsrail ordusuna ait F-16 uçakları Suriye'de saldırı gerçekleştirdiği sırada 15 askerin bulunduğu Rus İl-20 uçağı ile irtibat kesilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, uçağın F-16'lar tarafından Suriye ordusunun S-200 savunma sistemlerinin hedefine sürüklendiğini ve böylece vurulduğunu söylemişti.

Konaşenkov, bu adımı düşmanca olarak nitelendirdiklerini de ifade etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler