Rusya'da Mig-31 savaş uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, Nijnıy Nogvorod bölgesinde ormanlık alana Mig-31 savaş uçağının düştüğünü duyurdu. Açıklamaya göre, uçaktaki iki pilot paraşütle atladı.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 16:54
Abone Ol google-news

Rusya'nın Nijniy Novgorod bölgesinde Mig-31 savaş uçağının düştüğü bildirildi.

 Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, eğitim uçuşu yapan Mig-31 tipi savaş uçağının ilk bilgilere göre teknik bir sebepten dolayı düştüğü ifade edildi.

Uçağın yerleşim yerinden uzak bir bölgede düştüğü, olay esnasında iki pilotun fırlatma sistemi sayesinde kurtulduğu belirtilen açıklamada, bakanlıktan bir komisyonun olay yerinde incelemeleri sürdürdüğü aktarıldı.

Rus üretimi Mig-31 savaş uçakları, dünyanın mekanik olarak en yüksek performanslı hava üstünlük uçağı olarak biliniyor. Çok yüksek hıza ve manevra kabiliyetine sahip Mig-31, nükleer füzeler, bombardıman uçakları ve casus uçaklarını önleme ya da yok etmede kullanılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama 
Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında Mig-31 savaş uçağı bugün 15:30 civarında planlı bir eğitim amaçlı uçuş gerçekleştirilirken Nijnıy Novgorod bölgesinde düştüğü bildirildi.
Açıklamaya göre, uçaktaki, güvenli şekilde iniş yaptı ve hayati tehlikeleri bulunmuyor. Uçak, Nijnıy Novgorod'da kalkış yaptığı üsten 17 kilometre uzaklıkta ormanlık bir alana düştü.

İlk verilere göre, uçağın düşme sebebi teknik bir arıza. Ancak düşüş nedeninin net olarak belirlenmesi için bakanlık tarafından çalışma başlatıldı.

Güvenlik güçleri arasından Sputnik'e konuşan bir kaynak, uçağın Kulebaki yerleşim birimi yakınlarında düştüğünü, uçağın düştükten sonra patlayıp tamamen yandığını söyledi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler