ABD ve Japonya'dan Çin'e gözdağı

Doğu Çin Denizi'nde tansiyon yükseliyor. Çin ile ticaret savaşına giren ABD, ülkeye gözdağı vermeye devam ediyor. Bir ABD uçağı ve iki Japon uçağı Çin Denizi'nde bulunan adalar üzerinde gövde gösterisi yaptı.

Yayınlanma: 28.09.2018 - 09:49
Abone Ol google-news

ABD ticaret savaşında olduğu Çin'e, ordusu ve müttefikleriyle de gözdağı veriyor.

ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı B-52 nükleer kapasiteli bir bombardıman uçağı, iki Japon savaş uçağı eşliğinde Çin'in ‘Hava Tanımlama Sahası’ olarak ilan ettiği Doğu Çin Denizi'ndeki adalar üzerinde gövde gösterisi yaptı (üstte).

Çin, ABD'nin nükleer bombardıman uçağının, Doğu Çin Denizi üzerinde uçuş yapmasını "provokatif" eylem olarak nitelendirdi. Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Rın Guoçiang, ''Haklarımızı ve çıkarlarımızı korumak için tüm gerekli önlemleri alacağız" ifadelerini kullandı.

Tokyo da sahada

Öte yandan, Japon ve İngiliz savaş gemilerinin, yaptıkları ortak tatbikat çerçevesinde ihtilaflı Güney Çin Denizi suları yönünde ilerledikleri bildirildi. İngiliz savaş gemilerine Hint Okyanusu'nda katılan Japon donanmasının komutanı Kenji Sakaguchi, İngiltere ve ABD ortaklığındaki tatbikatın işbirliğini güçlendireceğini söyledi.

Bu arada salı günü BM Genel Kurulu'nda bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin iki taraflı serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başlama konusunda anlaşmaya vardıkları duyuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler