Kasırga etkisini sürdürüyor: 3 kişi kayıp

Yunanistan’ın Peloponez bölgesini vuran kasırga Kiato, Ksilokastro, Velo, Argos ve Nea Kio kentlerinde yolların nehre dönüşmesine, evlerin ve arabaların su ve çamur altında kalmalarına neden oldu. Siyasi Koruma Politikası Genel Sekreteri Yiannis Tafillis tropik kasırgadan en çok zarar gören Korintia, Argolida ve Kuzey Eğriboz bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildiğini ve kayıp sayılan üç kişinin bulunması için araştırmaların başlatıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 30.09.2018 - 12:22
Abone Ol google-news

Korinthia’nın Velo bölgesinden geçen tren yolu çamur ve taşlarla kaplanınca yolcular otobüslerle uzaklaştırıldılar ve İsthmos-Epidavros karayolunda toprak kayması tespit edildi. Kalamata limanda 14 tekne battı, Palia Epidavros limanında birçok tekne hasar gördü. Gece boyunca itfaiye ve polis kuvvetleri su altında kalan yolları kapatıp, trafiğin yan yollardan devam etmesi için evlerinde ve arabalarında mahsur kalan vatandaşlara yardım etmek ve düşen ağaçları uzaklaştırmak için çaba gösterdi. Şimdiye kadar birçok yerleşim yerinde elektrikler hala kesik. Peloponez’de hızını alan kasırga Attika’ya her ne kadar zayıflamış halde ulaştıysa da Megara, Kallithea, Kifisia ve Moshato bölgelerinde büyük problemler yaşattı.

Atina’nın en merkezi caddelerinden Poseidonos, Peiraios gibi yollar su taşması yüzünden trafiğe kapatıldı, birçok ev ve araba sular altında kaldı, ağaçlar devrildi. İtfaiyenin yaptığı açıklamaya göre itfaiye merkezi gece boyunca Attika’dan 162, Korinthia’dan 543, Argolida’dan 111, Mesinia’dan 102, Lakonia’dan 60 ve Eğriboz’dan 40 yardım çağrısı aldı.

Yunanistan’ı saran dünkü felaketten yaralarını sarmaya çalışan bölgeler arasında Korintia, Argolida ve Kuzey Eğriboz geliyor. Özellikle Eğriboz’un Mandudi kenti çamur ve suların altında gömüldü.

Üç kişi resmen kayıp

60-65 yaşlarında bir çift ve genç bir erkek şimdiye kadar bulunamadı. Çifti son olarak arabasında görenler Metohibölgesine doğru yönlendiklerini söylediler. O andan sonra izleri kayboldu. Aynı bölgede arabasındayken su akıntısına kapılan genç erkek hala bulunamadı. Arabada beraber olduğu kadın bir ağacın üstünde, arabası da kilometrelerce uzakta bir derede bulundu. Siyasi Koruma Politikası Genel Sekreteri Yiannis Tafillis tropik kasırgadan en çok zarar gören Korintia, Argolida ve Kuzey Eğriboz bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildiğini ve kayıp sayılan üç kişinin bulunması için araştırmaların başlatıldığını açıkladı. Mandudi Belediye başkanı Hristos Kaliviotis “Böyle bir doğa olayıyla ilk kez karşı karşıya geliyoruz. Kireas nehri taştı, kent sular altında kaldı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler