Brezilya'da kadınlardan Bolsonaro ayaklanması: 'O olmasın'

Brezilya’da 7 Ekim’de ilk turu yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde yarışacak aşırı sağcı aday Jair Bolsonaro’yu protesto amacıyla ülkenin pek çok kentinde gösteriler düzenlendi.

Yayınlanma: 30.09.2018 - 22:48
Abone Ol google-news

Brezilya’da 7 Ekim’de ilk turu yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde yarışacak aşırı sağcı aday Jair Bolsonaro’yu protesto amacıyla ülkenin pek çok kentinde gösteriler düzenlendi. “O olmaz!” sloganının öne çıktığı gösterilere, Bolsonaro’nun cinsiyet ayrımcısı söylem ve politikalarını eleştiren kadınlar damga vurdu.

Ülkede eski Devlet Başkanı Lula da Silva’nın yolsuzluk gerekçesiyle tutuklanması ve adaylığının Yüksek Mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından birinci turun en iddialı ismi haline gelen eski asker, Sosyal Liberal Parti başkan adayı Bolsonaro, 1964-1985 yılları arasındaki askeri diktatörlüğe olan sempatisini dile getirmesiyle tanınıyor.

Anketlerde önde

Bolsonaro’ya, tecavüzü küçümseyen, kadınla erkek arasındaki ücret eşitsizliğini meşru göstermeye çalışan açıklamaları nedeniyle kadın örgütleri oldukça tepkili. Seçim kampanyası sırasında geçen ay bıçaklı bir saldırıya uğradıktan sonra önceki gün taburcu edilen aşırı sağcı adaya karşı Sao Paulo’da düzenlenen mitinge on binlerce kişinin katıldığı bildirildi. Birinci tur için yapılan anketlerde önde görünen Bolsonaro’nun en ciddi rakibi ise Brezilya İşçi Partisi’nin adayı Fernando Haddad. Hiçbir adayın yüzde 50 barajını aşamayıp seçimin ikinci tura kalması halinde Haddad’ın şansının artacağı değerlendirmesi yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler