Almanya Türk toplumundan Erdoğan’a eleştiri: Cami açılışı arkada kaos bıraktı

Almanya Türk Toplumu Derneği’nin Genel Başkanı Gökay Sofuoğlu, Köln’deki DİTİB Merkez Camii’nin açılışıyla ilgili “Alman-Türk ilişkilerinde tamiri zor bir kaosu arkasında bıraktı” dedi.

Yayınlanma: 30.09.2018 - 23:47
Abone Ol google-news

Almanya Türk Toplumu Derneği’nin Genel Başkanı Gökay Sofuoğlu, Köln’deki DİTİB Merkez Camii’nin açılışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe’nin haberine göre, açılışta ortak barışçıl bir tören düzenleme şansının kaçırıldığını öne süren Sofuoğlu, “Erdoğan Alman politikacılarla birlikte Müslümanların Almanya’ya ait olduklarının altını çizmek yerine, açılışı kendi amaçları için kullandı” diye konuştu.

'ARKASINDA TAMİRİ ZOR BİR KAOS BIRAKTI'

Sofuoğlu’na göre açılışta Alman kamuoyunun büyük ölçüde dışlanmasıyla Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) kendisine yönelik çekinceleri de güçlendirmiş oldu.  Sofuoğlu, "Köln’deki cami açılışı Alman-Türk ilişkilerinde tamiri zor bir kaosu arkasında bıraktı" dedi. 

'YAKINLAŞMA İÇİN BİR ŞANS'

Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Angela Merkel ile yaptığı buluşmaları ise “Yeniden yakınlaşma için bir şans” diye nitelendirdi.

Daha önce, Almanya hükümeti Türkiye’nin ülkedeki camilerde siyasi nüfuz kullanmasının kaygı verici olduğunu açıklamış, bu bağlamda DİTİB’in tek başına üstlendiği hiçbir proje için teşvik başvurusunun kabul edilmediğini duyurmuştu.

DİTİB GERİLİMİ

DİTİB’e bağlı camilerde görev yapan bazı imamların darbe girişimi sonrasında Türk konsolosluklarına Gülen Cemaati hakkında bilgiler içeren raporlar sunduğu yönündeki iddialar, Berlin’le Ankara arasında gerilime yol açmıştı.

<haber-yatay:1091200,1080990,1089288,1090699>
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler