Katar, 'köle işçiler' için harekete geçti

Katar 2022 Dünya Kupası Yüksek Kurulu, Uluslararası Af Örgütü'nün, ülkede göçmen işçilerin insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını belirtmesi üzerine, işçi haklarını iyileştirmek için konunun taraflarıyla görüşerek çözüm planı geliştireceğini açıkladı.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 12:34
Abone Ol google-news

Katar 2022 Yüksek Kurulu yaptığı açıklamada, Dünya Kupası projelerini gerçekleştiren inşaat şirketlerinin "şeffaf ve sağlam" şekilde denetlenmesi için uyum ve denetim yapısı oluşturacaklarını bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü'nün, Katar'da göçmen işçilerin insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını belirtmesinin hemen ardından yapılan açıklamada, Dünya Kupası projelerini yürüten şirketlerin, Katar 2022 Yüksek Kurulu'nun belirlediği standartlara ve kanunlara uyması için "yapısal zorunluklar" getirileceği ifade edildi.

2022 Kurulu açıklamasında, Uluslararası Af Örgütü'nün raporunun katkılarının önemli olduğunu belirterek, örgütün "atılan olumlu adımları" kabul ettiğini ve müteahhit şirketlerin "insan hakları standartlarını muhafaza etmelerini garantilemeye çalıştığını" kaydetti.

Açıklamada, Uluslararası Af Örgütü'nün, 2022 Dünya Kupası Yüksek Kurulu'nun işçilerin refah standartlarını iyileştirme ve koruma konusunda "şeffaflığa" bağlı olduğunu kabul ettiği, ayrıca tüm tarafların eşit derecede sorumlu olduğunun belirtildiği bilgisi yer aldı.

Uluslarası Af Örgütü'nün temsilcileriyle, Katar 2022 Yüksek Kurulu'nun yetkililerinin bir araya geldiği toplantı hakkında, "işçilerin refah standartlarının geliştirilmesinden", "İşçi Refahı Kurulu"nun kurulmasına kadar bir çok konunun ele alındığı "verimli bir tartışma" ifadelerine yer verilerek, 2022 Dünya Kupası'na kadar iki organizasyon arasında yapıcı diyaloğun devam etmesi konusunda mütabakata varıldığı aktarıldı.

'Göçmen işçilere hayvan muamelesi yapılıyor'


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler