Johannesburg'u sıçanlar bastı

Bazıları kedi büyüklüğündeki sıçanlar, Güney Afrika'nın ikinci büyük kenti Johannesburg sakinlerinin korkulu rüyası oldu.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 12:36
Abone Ol google-news

Johannesburg'un kuzeyindeki Alexandra kasabasında yaşayan Margret Palesa, bölgede bulunan  evinin arkasında sıçanların saklandığı yeri göstererek "Daha önce hiç bu kadar büyük sıçan görmemiştim" dedi.Sıçanların son derece tehlikeli olduğuna işaret eden Palesa, "Bir keresinde evimize girdiler. Gece uyurken neredeyse ayak parmaklarımı kemiriyorlardı" ifadesini kullandı.Sıçanlar, hiç durmadan iki çocuğu ile yaşadığı küçük evin demir levhalarını kemirdiği için geceleri uyuyamadığından dert yanan Palesa, "Bu tehlikeli sıçanlar yüzünden dehşet içinde yaşıyoruz. Bir gün sıçanlar, çocuklarıma zarar verecek diye ödüm patlıyor" dedi.Geçen hafta kentin yakınlarındaki Diepsloot kasabasında annesinin evde kısa bir süreliğine yalnız bıraktığı altı aylık bebek, sıçanlar tarafından öldürülmüştü.Diepsloot sakinleri,  "Bebeğin bedeninin sıçanlar tarafından paramparça edildiğini" söyledi.Polis Sözcüsü Yüzbaşı Tsekiso Mofokeng da cesedi inceleyen bir patoloğun, bebeğin sıçanların saldırması sonucu öldüğünü doğruladığını belirttiYerel bir radyo, birkaç ay önce Alexandra kasabasındaki bahçesinde baygın düşen engelli bir kişinin sıçanlar tarafından öldürüldüğünü duyurmuştu.Geçen yıl da Hillbrow mahallesinde iki aylık bir bebek, devasa büyüklükteki sıçanların saldırısına uğradıktan sonra sakat kalmıştı.Yerel Gazeteler, yüzünün büyük bir kısmını sıçanların yediği bebeğin fotoğraflarını yayınlamıştı.

BÜYÜK SORUN

Canavar sıçanlar, Johannesburg'un içindeki iş merkezi ile Mayfair, Fordsburg ve Rosettenville gibi kenar mahallelerinin en büyük sorunlarından biri haline geldi.Son beş yıldır Mayfair'de yaşayan Abdullah Muhammed, "Artık mahallede koşturup duran kocaman sıçanlar görmek bizi şaşırtmıyor" dedi.

 Sıçanların istilasından, çürümüş gıda maddeleri ile çöplerini belediye tarafından sağlanan çöp kutuları yerine sokaklara atan kent halkının sorumlu olduğuna dikkati çeken Muhammed, sözlerine şöyle devam etti:

 "Bu şeytani sıçanlar, gardırobuma girip giysilerimi parçaladı. Dolaplardaki yiyeceklerimizi yediler."

 Belediye Sözcüsü Nthatisi Modingoane da sıçanların Johannesburg'un en yaygın ve en büyük sorunlarından biri olduğunu belirtti.Belediyenin kemirgenlerden kurtulmak için temizlik kampanyası başlattığına ve halkı çöplerini sokaklara atmamaları için uyardığına işaret eden Modingoane, "Johannesburg'un her yerine çöp kutuları yerleştirdik. Halkı, çöplerini sokaklar yerine bu çöp kutularına atmaları için sürekli uyarıyoruz. Kemirgenlerden kurtulmuş bir kent için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.Alexandra kasabası belediyesi de sakinlerine hiç durmadan üreyen yaratıklarla mücadelede kullanmaları için kafes ve tuzaklar dağıtıyor.Johannesburg'ta geçen yıl da kemirgenlerin yok edilmesi için bir kampanya başlatılmıştı. Kampanyada 60 ya da daha fazla sıçan yakalayana ücretsiz cep telefonu armağan edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler