ABD'den Türkiye'de iki kişi ve bir şirkete yaptırım

ABD, Kuzey Kore yaptırım listesine Türkiye'den SIA Falcon adlı şirket ve şirket ile bağlantılı iki Türk vatandaşını ekledi.

Yayınlanma: 04.10.2018 - 17:52
Abone Ol google-news

ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlar kapsamına SIA Falcon Uluslararası Şirketler Gurubu adlı bir Türk şirketi ve şirket ile bağlantılı Erhan Çulha ve Hüseyin Şahin'i aldı.

Hazine Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan yaptırım listesi ekinde başka ülkelerden işletme ve kişiler de bulunuyor.

Falcon, gıda, tarım, savunma, tekstil ve enerji alanlarında faaliyet gösteriyor.

Deniz Haber Ajansı'ndaki habere göre, yapılan açıklamada; “SIA Falcon International Group ve onun adına hareket eden Erhan Çulha ve Hüseyin Şahin'in, Kuzey Kore'yle silah ve lüks mal ticaretinde uzun süredir devam eden BM yaptırımlarını açık bir şekilde ihlal ettiği kaydedildi.

KUZEY KORE'YE SİLAH VE LÜKS EŞYA TİCARETİ GEREKÇESİ

OFAC tarafından belirlenen ve EO 13551 maddesi gereği, Kuzey Kore'ye ya da herhangi bir silahı ya da ilgili materyalleri ve lüks malları doğrudan ya da dolaylı olarak ithal etme, ihraç ya da yeniden ihraç etmeye teşebbüs ettiği için Türkiye merkezli SIA Falcon International Group'u ( SIA Falcon ) belirlediği açıklanırken, İstanbul merkezli SIA Falcon Şirketi'nin savunma, ulaştırma, lojistik ve yönetim ve yatırım danışmanlığı da dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde ve coğrafyalarda faaliyet göstermeyi amaçlasa da, Kuzey Kore ile silah ve lüks eşya ticaretinde yer aldığı ifade edildi.

ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptığı aynı açıklamada, SIA Falcon'un Letonya'da bir şube ofisi de bulunduğu belirtilirken, Hüseyin Şahin ve Erhan Çulha'nın şirket adına hareket ettiği, Hüseyin Şahin'in SIA Falcon Yönetim Kurulu Başkanı ve şirketin hisselerinin yüzde 100 sahibi olduğu , Erhan Culha'nın ise SIA Falcon'un genel müdürlüğü görevini yürüttüğü kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler