NATO'dan AB'ye çağrı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Avrupa'nın savunma konusunda siyasi irade göstermesi ve akıllı davranması gerektiği mesajını verdi.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 13:20
Abone Ol google-news

AB'nin gelecek ay düzenleyeceği, devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki zirvede ana gündem maddeleri arasında yer alacak savunma politikasının masaya yatırıldığı hazırlık niteliğindeki toplantı öncesinde sosyal medya aracılığıyla mesaj veren NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, "zirvenin Avrupalılar açısından önemli bir fırsat olduğunun" altını çizdi.

Avrupa'nın zekice davranması gerektiğini belirten Rasmussen, "Koordine ol, aynısını yapma. İşbirliği yap, rekabet etme. Parayı, kaynakları ve çabaları çarçur etmek yerine tamamlayıcı ol" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın bürokrasi değil yetenek geliştirmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Rasmussen, "Siyasi irade göstermesi gereken AB, çıkarlarımızı ve değerlerimizi korumak için savunmaya yatırım yapmalı" dedi. Rasmussen, Avrupa'nın bunu yaparak Kuzey Amerika için güçlü bir ortak olabileceğini belirtti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler