Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda hareketli dakikalar: 'Kapı kilitleri değiştirildi'

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın girdiği 2 Ekim’de olağan dışı hareketlilik yaşandığı öne sürüldü. Konsolosluğa giren kişilerin bazı kapı kilitlerini değiştirdiği, bazı kapıların ise kilidini açtığı iddia edildi.

Yayınlanma: 09.10.2018 - 19:34
Abone Ol google-news

<video:1106939>

 

İddialara göre, 2 Ekim Salı günü binada çalışan 28 Türk’e, diplomat toplantısı olduğu gerekçesiyle izin verildi. 4 Ekim’de ise başkonsolosluk çalışanlarının üzerine ses ve görüntü kaydeden kameralar takıldı. Öte yandan, başkonsolosluk binası içerisinde yer alan birkaç kapının kilidinin de geçtiğimiz hafta değiştirildiği öne sürüldü.

 

<video:1107080>

'KAPI KİLİTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ' İDDİASI

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu binasına bugün akşam saatlerinde elinde tamir çantası olan 3 kişi girdi. İçeriye giren kişilerin bazı kapıların kilitlerini değiştirdiği öne sürüldü.

Washington Post yazarı  gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'den bu yana kayıp olduğu ve en son Suudi Arabistan Başkonlosluğu'nda olduğu öne sürüyordu. Türk Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla konsolosluk binasında inceleme yapılacağını duyurmuştu. Konsoloslukta akşam saatlerinde hareketlilik yaşandı.

Önce konsolosluğun ana giriş kapısından konsolosluğa ait bir araç giriş yaptı. Ardından konsolosluğun arka kapısından ellerinde çanta olan 3 kişi 21.30 sıralarında içeriye girdi. Konsolosluk kapısında bir yetkili tarafından karşılanan 3 kişi içeride yaklaşık 1 saat kaldıktan sonra buradan ayrıldı. Konsolosluğa giren kişilerin bazı kapı kilitlerini değiştirdiği, bazı kapıların ise kilidini açtığı öğrenildi. 

Öte yandan 4 Ekim'de ise başkonsolosluk çalışanlarının üzerine ses ve görüntü kaydeden kameralar takıldığı, başkonsolosluk binası içerisinde yer alan birkaç kapının kilidinin de geçtiğimiz hafta değiştirildiği öne sürülmüştü.



<haber-yatay:1106071, 1105687, 1105553, 1105267>



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler