'Kaşıkçı'yı öldürüp, testere ile parçalara ayırdılar'

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra ortadan kaybolan Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda yeni iddialar var. New York Times’a konuşan Türk yetkili Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk binasında öldürüldüğünü söyledi. İngiliz Daily Mail gazetesinin Suudi kraliyet ailesine yakın bir kaynaktan aldığını iddia ettiği bilgilere göre ise Cemal Kaşıkçı İstanbul’dan gizlice özel bir jet ile kaçırıldı.

Yayınlanma: 10.10.2018 - 11:25
Abone Ol google-news

Evlenmek için edinmesi gereken belgeleri almak üzere İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na giden ve o günden beri ortada görülmeyen Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili şoke eden bir açıklama yapıldı.

New York Times gazetesine konuşan üst düzey Türk yetkililer, Kaşıkçı’nın konsoloslukta infaz edildiğini açıkladı.

İsmini açıklamayan yetkili, Kaşıkçı’nın suikastının hızlı ve karmaşık bir operasyon şeklinde tamamlandığını ve Kaşıkçı’nın iki saat içerisinde öldürüldüğünü iddia etti. Suudi infaz timinin sadece bu cinayet için getirdiği testere ile Kaşıkçı’yı öldürüp parçalara ayrıldığını söyleyen yetkili yaşananların ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun filmlerine benzediğini “Pulp Fiction filmi gibi” sözleriyle aktardı.

ARALARINDA OTOPSİ UZMANI DA VAR

David D. Kirkpatrick ve Carlotta Gall imzalı haberde gazete, bir haftayı aşkın süredir haber alınamayan Kaşıkçı’nın ölmüş olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu vurgularken, ismini açıklamayan yetkili, Kaşıkçı’nın öldürülme kararının üst düzey Suudi liderlerden geldiğini çünkü bu denli karmaşık bir operasyona alt seviyelerde yetkililerin onay veremeyeceğini açıkladı. Kaşıkçı’nın geldiği gün iki charter uçağıyla 15 Suudi’nin Türkiye’ye giriş yaptığı ve bu 15 kişinin de birkaç saat sonra Türkiye’yi terk ettikleri ifade edildi.

Kaşıkçı'nın kaybolduğu saatlerde konsolosluğa girdiği belirlenen 15 kişilik Suudi ekibin içinde Suudi Adli Tıp'ın başında bulunan S. Muhammed Al Tubaigy'nin de olduğu iddia edildi.

'Suudi gazeteci hayatta ve rehin tutuluyor'

İngiliz Daily Mail gazetesinin Suudi kraliyet ailesine yakın bir kaynaktan aldığını iddia ettiği bilgilere göre ise; Khashoggi İstanbul’dan gizlice özel bir jet ile kaçırılarak Dubai üzerinden Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a götürüldü ve hala hayatta. Kaynağa göre Khashoggi İstanbul’daki elçiliğe girdikten sonra siyah bir Mercedes ile havaalanına götürülerek özel bir jete bindirildi.

Uçuş kayıtlarına göre Suudi Arabistan’a ait bir özel jet Khashoggi’nin ortadan kaybolduğu gün İstanbul’a iniş yapmış. Aynı jetin aynı gün geç saatlerde İstanbul’dan kalkarak Dubai’ye, oradan da Riyad’a uçtuğu görülüyor.

Aynı kaynağa göre, Khashoggi elçiliğe girmeden önce iş telefonunu nişanlısına teslim etmesine rağmen, telefon daha sonra Suudi yetkililer tarafından ele geçirilerek tüm mesajlaşmaları okunmuş.

Suudi Arabistan ABD büyükelçisi Prens Khalid bin Salman bin Abdülaziz, Khashoggi’nin öldürüldüğü yönündeki iddiaları ilk günden beri şiddetle reddediyor.

<haber-yatay:1107026,1107116,1107073,1107692>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler