CNN: Kaşıkçı öldürüldü

CNN International, Suudi gazetecinin öldürüldüğünü duyurdu.

Yayınlanma: 16.10.2018 - 20:53
Abone Ol google-news

<video:1113407>

CNN International, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ve cesedinin parçalara ayrıldığını iddia etti.

CNN dün yayınladığı haberde de Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak “elçilikte sorgulama sırasında öldüğünü kabul edecekleri yönünde bir rapor hazırladığını" öne sürmüştü.

POMPEO SUUDİ LİDERLERLE GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Suudi Arabistan Kralı Selman ve Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert görüşmeye ilişkin açıklamasında, Pompeo'nun Suudi liderleriyle "samimi ve doğrudan" olduğunu söyledi. AFP'de yer alan habere göre, Pompeo gülümsüyordu ve ortamda somut bir gerginlik yoktu.

Görüşmede Pompeo, Suudi Prens'in "Biz güçlü ve eski müttefikleriz. Zorluklarımızla beraber yüzleşiriz," ifadelerine "Kesinlikle" şeklinde yanıt verdi.

TRUMP VE SELMAN GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan veliaht prensi Selman ile telefonda görüştü.

Trump görüşmeye ilişkin twitter hesabından yaptığı açıklamada “Suudi Prens, Cemal Kışıkçı olayıyla ilgili bilgisi olduğu yönündeki iddiaları tamamen reddetti. Suudi Prens ülkesinde konuyla ilgili soruşturma başlattığını ve soruşturmayı ve hızlı bir şekilde genişleteceğini söyledi” dedi. 

 

PENCE: SORUMLULAR KİM BİLMELİYİZ

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında, "Dünyanın gerçeği bilmesi önemli. Eğer Bay Kaşıkçı gerçekten öldürülmüşse bunun sorumlusunun kimler olduğunu bilmeli ve onları sorumlu tutmalıyız." değerlendirmesini yaptı.

ABD'nin bu konuyu ciddiye aldığını ve sonuna kadar gideceğini belirten Pence, olayın başlı başına önem taşıdığını ve Cemal Kaşıkçı'nın bir gazeteci olmasının konuyu daha da önemli hale getirdiğini ifade etti.

Her ölümün acı olduğunu ve her şiddet eyleminin kınanması gerektiğini kaydeden Pence, "Ancak, bu durum aynı zamanda özgür ve bağımsız medyaya da bir saldırıdır. Dolayısıyla cevaplar isteyeceğiz, dünya cevapları duymayı hak ediyor." dedi.

POMPEO TÜRKİYE'YE GELİYOR

Sözcü Nauert, Bakan Pompeo'nun Türkiye ziyaretine dair yazılı bir açıklama yaptı.

Nauert açıklamasında,"Bakan  kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunu görüşecek ve ABD'nin Türkiye'ye yaptığı soruşturma konusunda yardım teklifini yineleyecek." bilgisine yer verdi.

Öte yandan Nauert, açıklamasında "Bakan (Pompeo) Papaz Andrew Brunson'un serbest bırakılmasına dair memnuniyetini belirtmek ve diğer ikili önemi olan konuları görüşmek üzere Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek." ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:1113214,1113189>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler