Kırım'da patlama: ölü sayısı 19'a yükseldi

Kırım’ın Kerç kentinde bir teknik okulda meydana gelen patlama nedeniyle 19 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yayınlanma: 17.10.2018 - 15:18
Kırım'da patlama: ölü sayısı 19'a yükseldi
Abone Ol google-news

<video:1114016>

Emniyet birimlerince yapılan açıklamada, Kırım’daki bir yüksekokulda sebebi henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi.

Patlamada ölenlerin ve yaralananların olduğu belirtilirken, olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının sevk edildiği kaydedildi.

Öte yandan, Rus haber ajansı RİA Novosti’ye bilgi veren yerel kaynaklar, patlamada en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50 kişinin de yaralandığını, yaralılardan bazılarının durumunun ise ağır olduğu belirtildi. 

Öte yandan Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin’in basın sözcüsü Dmitri Peskov, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada Devlet Başkanı’nın başta FSB olmak üzere güvenlik birimlerine patlamanın nedenini ortaya çıkarma talimatı verdiğini söyledi.

Soruşturma Komitesi Resmi Temsilcisi Svetlana Petrenko, soruşturmanın Kerç okulundaki patlamanın terör olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Açıklamada, patlamanın okulun yemekhane bölümünde meydana geldiği belirtilirken, Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, olay yerine geldiği ve incelemelerde bulunduğu açıklandı. Öte yandan Rus haber ajansı Ria Novosti, Aksenov’un Kırım’da üç günlük yas ilan ettiğini açıkladı.

Moskova’dan yaralıların federal merkezlere tahliyesi için 2 özel uçak gönderildi.

Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi üyesi Frants Klintseviç, bir açıklama yaptı, Klintseviç, “IŞiD’in kolunun Kerç’e uzanabilecek güçte olduğunu düşünmüyorum. Bu daha çok Ukrayna’nın izine benziyor. Bu resmi yapılarda olabilir, Rusya’ya nefretiyle herşeyi yapmaya hazır milliyetçiler de olabilir” dedi.

SALDIRGAN 22 YAŞINDA BİR ERKEK ÖĞRENCİ

Saldırganla ilgili detaylar da ortaya çıkarıldı. Saldırganın 22 yaşında bir erkek öğrenci olduğu, olayın ardından intihar ettiği ifade edildi.

ÖLÜ SAYISI 19'A YÜKSELDİ

Sputnik'te yer alan habere göre, Kırımlı bir yetkili, saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiğini ifade etti. Öte yandan haberde, yaralı sayısının 47 olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler