ABD'den Cemal Kaşıkçı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili Beyaz Saray'da açıklama yaptı.Pompeo, "Türkler ve Suudiler Kaşıkçı'nın kaybolmasını ciddiye alıyor. Kaşıkçı olayını ciddiye aldığımızı Türklere de Suudilere de ilettik" dedi.

Yayınlanma: 18.10.2018 - 18:26
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’na gittikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda Türkiye ve Suudi Arabistan’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Başkan Trump’a rapor vermesinin ardından Beyaz Saray’da açıklama yaptı.

Pompeo “Başkan’a Suudilere soruşturmanın tamamlanması için birkaç gün daha vermesini söyledim” dedi.

Mike Pompeo, Suudi Arabistan temaslarında Riyad’a Kaşıkçı konusunu ciddiye aldıklarının mesajını verdiğini, Suudi Arabistan’ın da bu konuyu ciddiyetle araştırdığına ilişkin güvence verdiğini söyledi.

'İLİŞKİLER GÖZETİLMELİ'

Dışişleri Bakanı Pompeo, Suudi Arabistan ve Amerika arasındaki stratejik ilişkilere dikkat çekti ve adım atmadan önce bu ilişkilerin gözetilmesi gerektiği mesajını verdi.

Trump dün Pompeo ile yapacağı görüşmede ilk olarak kendisine Türkiye’nin Kaşıkçı’nın işkence görerek öldürüldüğüne ilişkin elinde olduğunu iddia ettiği ses kaydını soracağını söylemişti. Trump, “Böyle bir ses kaydı varsa eğer, Türkiye’den istedik. Ses kaydı var mı henüz emin değilim. Muhtemelen var” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler