Avrupa'dan Kaşıkçı tepkisi

Almanya, Fransa ve AB'den Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin açıklamalar geldi.

Yayınlanma: 20.10.2018 - 18:07
Abone Ol google-news

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünün açıklanmasının ardından, hala olayın tam olarak aydınlatılmadığını belirterek, bu konunun aydınlatılmasını talep ettiklerini söyledi.

Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Thüringen eyalet kongresinde yaptığı konuşmada, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayını "korkunç" olarak niteleyerek, "Hala hiçbir şey aydınlatılmadı. Elbette konunun tam olarak aydınlatılmasını talep ediyoruz.'' dedi.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

Dışişleri Bakanı Heiko Mass: Açıklamalar yetersiz

Dışişleri Bakanı Heiko Maas tarafından Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayıyla ilgili yapılan ortak açıklamada, Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamanın yetersiz olduğu belirtildi. Almanya’nın Suudi Arabistan’dan detaylı bir açıklama beklediği kaydedilen açıklamada, “Yaşananları şiddetle kınıyoruz. Suudi Arabistan’dan Cemal Kaşıkçı’nın ölümünün hangi koşullarda gerçekleştiği konusunda şeffaf bir açıklama bekliyoruz” denildi.

Bir açıklama da Fransa'dan

Almanya'nın ardından Cemal Kaşıkçı'nın öldürülemsine ilişkin bir açıklama da Fransa'dan geldi. Fransa Dışişleri Bakanı Le Drıan, Kaşıkçı cinayetine ilişkin "Cevapsız kalan çok soru var. Derin soruşturulma yapılmasını istiyoruz. Kaşıkçı cinayetini şiddetle kınıyoruz" dedi.

AB'den açıklama

Avrupa Birliği'nde yapılan açıklamada ise, "Kaşıkçı'nın ölümüyle iligili detaylar ve 1963 Viyana Konsolosuluk Sözleşmesi'nin şok edici şekilde ihlali çok endişe vericidir. Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin kapsamlı, güvenilir ve şeffaf soruşturma devam etmeli, sorumluların hesap vermesi sağlanmalı" denildi.

<haber-yatay:1116530,1116867,1117066>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler