Putin: ABD, Avrupa'ya füze yerleştirirse karşılık veririz

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin Avrupa’ya yeni füzeler göndermesi durumunda karşılık vereceklerini açıkladı. Putin, "Bunu kabul edecek olan Avrupa ülkeleri, kendi topraklarını olası bir misilleme saldırısı riski altına soktuklarını anlamalı" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 24.10.2018 - 22:21
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin Avrupa’ya yeni füzeler göndermesi durumunda aynı şekilde yanıt vereceklerini söyledi. Putin, “Eğer böyle bir gelişme söz konusu olursa bunu kabul edecek olan Avrupa ülkeleri, kendi topraklarını olası bir misilleme saldırısı riski altına soktuklarını anlamalı” dedi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında Putin, ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Füzeler Antlaşması’ndan (INF) çekilme açıklamasını değerlendirdi.

‘AVRUPA’YI BÜYÜK BİR TEHLİKEYE ATMALARINI ANLAMIYORUM’

“Avrupa’ya gelince, tabii ki en önemli konu, ABD’nin INF’den çekilmesi durumunda sonradan üretilecek olan füzelerle neler yapacağı sorusu” diyen Putin, “Eğer bu füzeler Avrupa’ya yollanırsa elbette ki biz buna aynı şekilde yanıt vermek durumunda olacağız. Eğer böyle bir gelişme söz konusu olursa bunu kabul edecek olan Avrupa ülkeleri, kendi topraklarını olası bir misilleme saldırısı riski altına soktuklarını anlamalı. Bunlar açıkça ortada olan konular” ifadelerini kullandı.

Misilleme yapılmasının kendi tercihleri olmadığını savunan Putin, “Genel olarak Avrupa’yı bu kadar yüksek seviyeli tehlikeye atmanın gereği var mı anlamıyorum. Aslında bunun için herhangi bir gerekçe göremiyorum. Tekrar belirtmek isterim ki bu bizim seçimimiz değil, biz böyle bir şeyin peşinde değiliz” dedi.

‘TRUMP’LA BU KONUYU ELE ALMAYI UMUYORUM’

Vladimir Putin, 11 Kasım’da Paris’te ABD Başkanı Donald Trump’la bir araya gelerek, INF’den çekilebileceği yönündeki açıklamaları ele almayı umduğunu söyledi. Putin, “11 Kasım’da Paris’teki görüşmeler kapsamında ABD Başkanı ile en azından ‘kısaca’ tüm bu konuları ve özellikle bu konuyu görüşebileceğimizi umuyorum” diye konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler