'Çok ama çok önemli bir delil daha var'

Hükümete yakın yazar Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili çok önemli bir delil daha olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 19.11.2018 - 09:03
Abone Ol google-news

İşte Abdulkadir Selvi'nin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bugünkü yazısındaki o bölüm;

"Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim günü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na giriş yaptıktan sonra başkonsolos Muhammet el Uteybi’nin makam odasına alınıyor. 28 Eylül’de müracaat ettiğinde de aynı şekilde karşılanıp başkonsolosun odasına alındığı için yadırgaması beklenmiyor.

Kaşıkçı saat 13.14’te içeri giriyor. Ancak aynı gün Suudi Arabistan’dan gelen 15 kişi ise 12.14’te giriş yapıyorlar.

Cemal Kaşıkçı’nın başkonsolos Uteybi’nin makam odasına alınmasıyla birlikte cinayetle sonuçlanacak süreç başlıyor.

Veliaht prens Muhammed bin Selman’ın yakın koruma ekibinden oluşan ekip, Kaşıkçı’ya “Oğluna mesaj at. Yoksa seni Suudi Arabistan’a götüreceğiz” diyor. Kaşıkçı reddediyor.

Tabii ki bu diyalog karşılıklı bağrışma şeklinde yaşanıyor. Ve hemen ardından infaz ekibi plastik bir ip ya da poşete benzer bir şeyle Kaşıkçı’yı boğmaya başlıyor. 7 dakika süren ve sonunda Kaşıkçı’nın hırıltılarının işitildiği infaz süreci yaşanıyor. (...)

TELEFON TRAFİĞİ

Tabii Türkiye’nin elinde sadece cinayet öncesi ve cinayet anına ilişkin ses kayıtları yok. Çok ama çok önemli bir delil daha var.

Veliaht prens tarafından isimleri tek tek tespit edilip Türkiye’ye gönderilen 15 kişilik ekibin Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sonra girdikleri uluslararası telefon trafiği. Telefon trafiğinde başta Suudi Arabistan olmak üzere bazı merkezlere Kaşıkçı’nın ortadan kaldırılması talimatının yerine getirildiğine dair bilgi veriliyor.

Kaşıkçı öldürüldükten sonra Suudi güvenlik yetkilisi Tutreb’in telefonda, “Patronunuza söyleyin, adamlar işlerini bitirdi” dediği tespit edilmişti ya, bence yeni bir telefon açıp patronlarına söylesinler, iş yeni başlıyor."

Yazının tamamı için tıklayınız;

<haber-yatay:1144624,1144390,1144726,1139223>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler