Kavala, AB masasında

Türkiye ile AB arasında bugün ‘Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog’ gerçekleştirilecek. Gündemde Suriye ve Anadolu Kültür’e yönelik operasyon var.

Yayınlanma: 21.11.2018 - 22:26
Abone Ol google-news

 

Türkiye ile AB arasında bugün Ankara’da gerçekleştirilecek ‘Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı’nda Suriye ve göç krizi başta olmak üzere birçok konu görüşülecek. Toplantıda Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunması ve aynı dosya kapsamında geçen hafta yapılan operasyonun da gündeme geleceği bildirildi.

<haber-dikey:1146534>


AB’yi Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu üyesi Johannes Hahn’ın, Türkiye’yi ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temsil edeceği toplantı öncesi isminin açıklanmaması koşuluyla bir grup gazeteciye açıklama yapan bir AB yetkilisi,  beklentilere ilişkin bilgi verdi. Türkiye’nin İdlib mutabakatı başta olmak üzere son dönemdeki Suriye politikasını desteklediklerini belirten AB yetkilisi, “Dış politika alanındaki diyaloğumuzu da derinleştirmek istiyoruz. Ümit ediyoruz ki terörle mücadelede konusunda daha yakın bir anlayış geliştirebiliriz” değerlendirmesini yaptı.
AB yetkilisi,  Türkiye’nin fiilen donmuş durumda olan AB ile müzakerelerinde bir gelişme bekleyip beklemediğiyle ilgili şöyle konuştu:

“(Üyelik müzakereleri ile ilgili bir gelişme) Birçok unsura bağlı. Bir yandan Türkiye’nin iç meseleleri nasıl ele alacağıyla, diğer yandan AB’ye üye devletlerle ilişkilerini nasıl geliştireceğiyle ilgili. AB ile ilişkileri düzeltmek istiyorsanız üye devletleri görmezden gelemezsiniz, çünkü üye devletler, Brüksel’deki kolektif iradeyi meydana getiriyor” dedi.

Operasyon gündeme gelecek

AB yetkilisi, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunması ve aynı dosya kapsamında geçen hafta akademisyenlerinde aralarında bulunduğu 20 kişiye yönelik operasyonun da “Kaçınılmaz bir şekilde gündeme geleceğini” söyledi. Operasyonda Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi Çalışanı Yiğit Aksakoğlu tutuklanmıştı. l ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler