Gerçek suçlular ‘sarı yelekli’ değil ‘beyaz yakalı’!

Paris’te en lüks mağazaların ve restoranların yer aldığı ünlü Champs-Elysees’de dün turistler yerine akaryakıta zammı protesto eden “sarı yelekli” göstericiler vardı. “Gerçek suçlular ‘sarı yelek’ giymiyor, ‘beyaz yaka’ giyiyor!” yazılı afiş eylemin kalkanı gibi her yöne çevrildi.

Yayınlanma: 24.11.2018 - 22:38
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1150676>

Aşırı sağcı olarak nitelenen, “sarı yelekliler” arasındaki kızgın ve öfkeli eylemcilerin yanı sıra mizahı kullananlar da sokaktaydı. Öte yandan pek çok “sarı yelekli”nin sırtında Cumhurbaşkanı Macron’u hedef alan sert cümleler yazılıydı. Bazı eylemciler “vergiden yorulduk” mesajı verdi.

Polislerle eylemciler arasında sıklıkla çatışma yaşandı. Otobüs durakları, sokak lambaları ve bazı levhalar tahrip edildi. Champs-Elysees’nin ön planında kara duman hakimdi. Sokak çatışma alanına döndü; bu çatışma arasında sokağın tam ortasına kırmızı sandalye yerleştirip tüm olan biteni oturarak izleyen “sarı yelekli”nin “kırmızı” eylemi de protesto içinde protesto oldu! Eylemi sürdürmeye kararlı olan “sarı yelekliler”, bir bez afişte Macron’a seslenerek “bize hesap vereceksin” vurgusu yaptı. Ayrıca, Champs-Elysees’ye giden metro hattı ise gün boyu “trafik yoğunluğu” gerekçe gösterilerek kapatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler