Sarı yelekliler ile mor fularlılar

Paris’te önceki gün akaryakıt zammını protesto eden 8 bin ‘sarı yelekli’ dünya kamuoyunda yer bulup tartışılırken, aynı şehirde aynı saatlerde kimi kaynaklara göre daha fazla katılımcıya sahip ‘mor fularlı’ feminist eylem aynı ilgiyi görmedi! Öyle ki bunu kolaylıkla öngören feminist eylemcilerden biri, taşıdığı “sarı yelek” çizimli afişte “Sadece bana dikkat çekmek için” anonsuna yer verdi.

Yayınlanma: 25.11.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün arifesinde yapılan #NousToutes (Hepimiz) yürüyüşü, cinsel tacize karşı ses verme yöntemi #MeeToo dalgasından doğan #NousToutes hareketinin sonucu olarak gerçekleştirildi.

#MeToo’dan bir yıl sonra Fransa’da doğan bu feminist atılımın amacı cinsiyetçiliği ve cinsel şiddeti durdurmak. Fransa’nın çeşitli kentlerinde de aynı anda düzenlenen yürüyüşün Paris ayağına 12 bin kişinin katıldığı belirtiliyor.

Şiddet mağduru kadınlara daha fazla destek için düzenlenen yürüyüş, #NousToutes hareketi tarafından seçilen mor renkle bezendi. Paris sokakları mor renge büründü. Yürüyüşte, “Şiddetin peşinden git!” vurgusu yapılarak “Sokak bizimdir”, “Yalnız değilsiniz”, “Hayır hayır, hayır”, “Ataerkilliği yok et” denildi. lParis


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler