Şam heyeti de Astana’da

Suriye’de ateşkesi sağlamak üzere garantör ülke konumundaki Türkiye, Rusya ve İran üst düzey heyetlerinin Kazakistan’ın başkenti Astana’daki 11. toplantısı dün başladı.

Yayınlanma: 28.11.2018 - 22:39
Abone Ol google-news

Yıl sonunda görevini bırakacağını açıklayan Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın da hazır bulunduğu toplantı için Suriye’den bir heyetin kente gittiği bildirildi. İran heyetiyle önceki akşam bir araya gelen Suriye’nin BM Temsilcisi Beşar Caferi’nin başkanlık ettiği Şam heyetinin görüşmede İdlib’deki durumu ve silahsızlandırılmış bölge oluşturulması çabalarındaki sorunları gündeme getirdiği kaydedildi.

 

ABD’nin ‘gözlem noktaları’
Öte yandan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Ankara’nın rahatsızlığını ifade ettiği ABD’nin, Kuzey Suriye’de askeri gözlem noktaları oluşturma planının hayata geçmeye başladığı bildirildi. Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Tel Abyad’daki gözlem noktasının kurulduğunu duyurdu. ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Sean Ryan ise “Bu gözlem noktaları, ilave şeffaflık sağlayacak ve Türkiye’nin IŞİD unsurlarından korunmasını daha iyi hale getirecek” ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanı Akar, ABD askeri güçlerinin Türkiye’nin Suriye sınırına 12 gözlem noktası kurma çalışmalarını eleştirmiş, bu hamlenin Türkiye’de Ankara’nın terör örgütü saydığı PYD/YPG’yi koruma girişimi olarak algılanacağını söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler