Dünyaca ünlü dergiye şok dava: Hani benim Playboy’um?

Dünyaca ünlü erkek dergisi Playboy, milyonlarca dolarlık bir tazminat davasıyla karşı karşıya. Görme engelli bir ABD vatandaşı, derginin internet sitesinin görme engellilere uygun olmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

Yayınlanma: 29.11.2018 - 14:29
Abone Ol google-news

ABD’de 1953’te yayımlanmaya başlayan Playboy dergisi, tarihinin en sıra dışı davasıyla karşı karşıya. Donald Nixon adlı bir görme engelli vatandaş, derginin internet sitesinin görme engelliler için uygun olmadığını öne sürdü.

Kendisinin birçok internet sitesini ekran okuyabilen yazılım sayesinde kullanabildiğini belirten Nixon, Playboy’un sitesinin ise buna izin veren bir alt yapıya sahip olmadığını vurguladı.

Bunun ABD’de 1990’dan bu yana yürürlükte olan engellilerin haklarını koruyan yasaya aykırı olduğunu söyleyen Nixon, mahkemeye başvurdu. Nixon’ın tazminat davası açması ABD basınında geniş yer bulurken, dünyaca ünlü derginin milyonlarca dolar ceza alabileceği iddia ediliyor.

Nixon’ın avukatı da açıklamalarda bulunurken, müvekkilinin internet sitesinden diğer insanlarla eşit bir şekilde keyif alamadığını, ürün ve hizmetlerden faydalanamadığını belirtti.

Playboy’dan konuyla ilgili henüz bir açıklamada bulunulmadı. Derginin bir marka haline gelmesinin sağlayan kurucusu Hugh Hefner geçtiğimiz yıl 91 yaşında hayatını kaybetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon