Cezayir lideri Prens'le görüşmedi: Grip oldum

Cezayir lideri Abdülaziz Buteflika, ülkesine gelen Suudi Veliaht Prensi ile görüşmeyeceğini açıkladı. Görüşmenin gerçekleşmemesinin sebebi 'grip' olarak açıklandı. Ziyaret kapsamında Cezayir ile Suudi Arabistan, 2019 yılından itibaren hizmete girmek üzere çeşitli sektörlerde 5 endüstriyel proje anlaşması imzaladı.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 18:31
Abone Ol google-news

Cezayir lideri Abdülaziz Buteflika, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından ilk yurtdışı turu kapsamında ülkesine gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ilgörüşmeyeceğini duyurdu.

Görüşmenin gerçekleşmemesinin sebebi Buteflika'nın "grip olması" olarak açıklandı.

Muhammed bin Selman'ın ziyareti Kaşıkçı olayı sebebiyle Cezayir'de tartışma yaratmıştı.

BAŞBAKAN KARŞILADI

Veliaht olarak atanmasının ardından Cezayir'i ilk kez ziyaret eden Muhammed Bin Selman, başkentteki Houari Boumediene Havalimanı'nda Başbakan Ahmed Uyahya ve bazı kabine üyeleri tarafından karşılandı.

 CEZAYİR VE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA ANLAŞMA

Selman'ın Cezayir ziyareti dolayısıyla düzenlenen "Suudi Arabistan-Cezayir İş Konseyi" kapsamında iki ülke arasında çeşitli sektörlerde 2019 yılından itibaren hizmete girmek üzere 5 endüstriyel proje anlaşması sağlandı.

Suudi şirketler tarafından üstlenilen söz konusu projelerin inorganik kimyasallar ve maden işleme, su arıtımında kullanılmak üzere klor ve soda üretimi, ilaç ve gıda endüstrileri ile sıhhi kağıt fabrikası alanlarında olduğu belirtildi.

İki ülke ayrıca 2019'un ilk yarısında Suudi Arabistan'da Cezayir ürünlerinin tanıtıldığı bir fuar düzenlenmesi konusunda da anlaştı.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler