ABD, Baba Bush'a veda etti

ABD, 41. Başkanı George H.W. Bush’a düzenlenecek devlet töreniyle veda etti.

Yayınlanma: 05.12.2018 - 19:13
Abone Ol google-news


Cuma günü yaşamını yitiren 41’inci Başkanı George H.W. Bush için bugün Washington’daki Ulusal Katedral ’de devlet töreni düzenlendi.

Bush’un bayrağa sarılı tabutu, ABD Kongre Binası’ndan alınarak Washington Ulusal Katedrali’ne getirilecek. Katedral ‘de düzenlenecek devlet töreninin ardından Teksas’a gönderildi.

George H.W. Bush için düzenlenecek devlet törenine katılacakların tam listesinin henüz açıklanmamasıyla beraber ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump ile eski başkanlar Barack Obama, Bill Clinton, George W. Bush ve Jimmy Carter’ın katılması bekleniyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Prensi Charles, Ürdün Kralı II. Abdullah ile eşi Kraliçe Rania, Polonya Cumhurbaşkanı Andraj Duda, Avustralya'nın 26. Genel Valisi. Peter Cosgrove ve eski İngiltere Başbakanı John Major da törene katılacak isimler arasında yer alıyor.

Oğul Bush konuşurken ağladı

Washington Ulusal Katedrali’nde düzenlenen anma töreninde ilahiler okunup, baba Bush hakkında konuşmalar yapıldı. Baba Bush’un torunları Lauren Bush Lauren ve Ashley Walker Bush İncil’den bölümler okudu. Oğul Bush ise ağlayarak yaptığı konuşmasında babasının kendisi için bir örnek olduğunun altını çizerek, “Başarısızlığı hayatın ayrılmaz bir parçası olarak gördü ancak başarısızlıkla azla anılmamamız gerektiğini öğretti. Başarısızlıkların bizi nasıl güçlendirebileceğini gösterdi” diye konuştu. Törenin ardından Bush, Houston kentine götürüldü. 

Cenaze yarın defnedilecek

Yarın Texas eyaletinin Houston kentinde bulunan George Bush Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi’nde eşi Barbara Bush ile kızı Robin Bush’un yanına defnedilecek.

Ulusal yas ilan edilmişti

41. Başkanı George H.W. Bush onuruna bugün için ulusal yas ilan edilmişti.

<video:1161217>

Cenazede gergin anlar

George H.W. Bush için Ulusal katedralde düzenlenen törene eski başkanlar da katıldı. ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump, Obama çifti ile tokalaşırken, Clinton çiftine selam vermedi. Hillary Clinton'ın da Trump oturduğu yere hiç  bakmaması dikkatlerden kaçmadı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler