Putin: Poroşenko'nun telefonlarını açmıyorum

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun telefonlarını açmadığını söyledi. Putin, "Onun seçim kampanyasında yer almak istemediğimden konuşmuyorum" dedi.

Yayınlanma: 05.12.2018 - 20:19
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun telefonlarını “onun seçim kampanyasında ve Kerç boğazındaki provokasyonla ilgili basit planında yer almak istemediği” için açmadığını söyledi.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun telefonuna yanıt vermemesiyle ilgili bir soruyu yanıtladı. Putin “Mesele Benim Pyotr Alekseyeviç’le konuşmak istememem değil. Onun seçim kampanyasında yer almak istemediğimden konuşmuyorum” dedi.

 'BU PLANDA YER ALMAK İSTEMİYORUM'

Poroşenko’nun “ustaca biçimde kriz ve provokasyonlar yarattığını, bunların sorumluluklarını da Rusya’ya yüklediğini” savunan Putin “Daha sonra da oluşan sorunları harika biçimde çözdüğünü göstermeye çalışıyor. Bu basit bir plan ve ben de bu planda yer almak istemiyorum, almayacağım da” diye konuştu.

POROŞENKO, ULAŞAMIYORUM DEMİŞTİ

Putin, G20 zirvesinden sonra yaptığı açıklamada, “Poroşenko ile konuşmadık, ancak bu her türlü iletişimi keseceğimiz anlamına gelmiyor” demişti. Poroşenko, Kerç Boğazı’ndaki gerginlik sonrasında Putin’i aradığını ancak yanıt alamadığını söylemişti.

<haber-yatay:1158361,1156225,1154625,1152455>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler