‘Sol, Macron’a karşı anlaştı’

Fransız basını, Jean-Luc Melenchon liderliğindeki Boyun Eğmeyen Fransa, Fransa Komünist Partisi ve Sosyalist Parti’nin Macron hükümetine karşı güvensizlik oyu önergesi vermek için anlaştığını duyurdu.

Yayınlanma: 06.12.2018 - 21:59
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1161372,1162404>

Hükümetin akaryakıt vergisinin artırılması girişimine karşı ulaşım sektöründe çalışanların 17 Kasım’da başlattığı “Sarı Yelekliler” protestoları, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron iktidarını sarsmaya devam ediyor. Fransız basını, Jean-Luc Melenchon liderliğindeki Boyun Eğmeyen Fransa, Fransa Komünist Partisi ve Sosyalist Parti’nin Macron hükümetine karşı güvensizlik oyu önergesi vermek için anlaştığını duyurdu.

Zamdan geri adım

Öte yandan, protestolar karşısında zammı önce 6 aylığına askıya alan hükümetin önceki gün de 2019 yılı boyunca akaryakıt vergilerinde yeni artış olmayacağını duyurmasına rağmen cumartesi günü Paris’te büyük bir gösteri daha yapılacağı bildirildi. Hükümet kanadından ise cumartesi günü ünlü Champs-Elysees caddesi çevresinde düzenlenecek gösterilerde şiddet olaylarının yaşanmasından endişe edildiği uyarısı geldi. BBC, hükümetin akaryakıtın yanı sıra elektirk vergisinde de indirime gitmeye hazırlandığı iddiasını aktardı.

Kamuoyu araştırmaları, Macron’a olan desteğin ciddi şekilde düştüğünü gösterirken yapılan bir anket halkın yüzde 78’inin “Sarı Yelekliler”e destek verdiğini ortaya koydu. Ülkenin en köklü polis sendikalarından Vigi de göstericilerin taleplerin toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini belirterek eylemlere destek vermek üzere cumartesiden itibaren süresiz greve gideceğini duyurdu. Fransa futbol liginde bu hafta sonu oynanması planlanan kimi maçların da gösteriler nedeniyle ertelendiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler