Cumhurbaşkanı sorumluluğu kabul etti: Derin bir reforma ihtiyacımız var

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan edeceğim” dedi. Macron, asgari ücretin 2019 yılından itibaren 100 Euro artırılacağını, geliri 2000 Euro'nun altında kalan kişiler için de ayrıca bir düzenleme yapacağını belirtti.

Yayınlanma: 10.12.2018 - 22:12
Abone Ol google-news

17 Kasım'da başlayan 'Sarı Yelekliler' eylemlerinin ardından gözlerin çevrildiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eylemlerde rol üstlenen temsilciler ile görüşmesinin ardından bir video mesaj yayınladı. Konuşmada Macron, diyalog ve uzlaşma vurgusu yaptı.

<haber-dikey:1166124>

‘Sarı yelekliler’ protestolarına ilişkin "sorumluluğumu kabul ediyorum" diyen Macron, "Ülkede derin ve haklı bir öfke var. Tarihi bir dönüm noktasındayız, bunu diyalogla çözeceğiz. Aday olduğum zaman söylediklerimi unutmuş değilim. Ekonomik ve sosyal aciliyetlere güçlü tedbirlerle yanıt vereceğiz; u dönüşleri ile değil, vergileri hızlı bir şekilde keserek, harcamalarımızı kontrol altına alarak" diye konuştu.

Son 40 yıl içinde yaşam şartlarının kötüye gittiğini ve gitmekte olduğunu ifade eden Macron, ''Bu konudaki sorumluluğumu kabul ediyorum. Biz son 1.5 yıl içinde bu soruna eğilmekte geri kaldık. Size daha başka önceliklerim olduğu izlenimi verdim. Bir şekilde buradan çıkabileceğimizi biliyorum. Biz tarih içinde bunu başarabileceğimizi gösterdik'' ifadelerini kullandı.

Macron'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan edeceğim”

''2 bin Avro'dan az maaş alanlara zam yapılacak''

''Ayda 2 bin euronun altında kazanan emeklilere yönelik sosyal güvenlik vergisindeki artışı 2019'da iptal ediyorum. Bu haksızlıktı"

''Herkese düşen görev var, herkesin fikrini almak istiyorum''

''Tarihi bir dönüm noktasındayız. Diyalog ve kararlılıkla çözeceğiz''

''Göçmen sorunuyla yüzleşmemiz gerekiyor''

''Derin bir devlet reformuna ihtiyacımız var''

''Çok çalışmayı ödüllendireceğimiz yeni bir vergi planını devreye sokmaya çalışacağız"

''Fazla mesai, vergiler ve harçlar olmadan ödenecek''

“Şirketlerden çalışanlarına yıl sonu ikramiyesi ödemelerini isteyeceğim"

KARARLAR ULUSAL MECLİS'E SUNULACAK

Macron, bu kararların yarın Başbakan Edouard Philippe tarafından Ulusal Meclis'e sunulacağını söyledi.

Macron, hükümetin ve Ulusal Meclis'in vergi kaçakçılığıyla ilgili de çalışmalar yapacağını ifade ederek adaletsizliğin bu şekilde giderilebileceğini vurguladı.

<haber-yatay:1166020,1165045,1164573,1164332>

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler