ABD Senatosu oybirliğiyle Kaşıkçı cinayetinden veliaht prensi sorumlu tuttu

ABD Senatosu, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tasarıyı kabul etti. Sorumluların hesap vermesi istenen tasarıda Suudi Veliaht Prens Bin Selman sorumlu tutuluyor.

Yayınlanma: 13.12.2018 - 20:37
Abone Ol google-news

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Cemal Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı sorumlu tutan tasarıyı Senatoya sundu. Tasarı, ABD Senatosu tarafından kabul edildi.

Tasarıda, ABD'nin Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a sağladığı askeri desteğin kesilmesi de yer alıyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Corker, komitedeki diğer Cumhuriyetçi üyelerle söz konusu tasarıyı hazırladıklarını vurgulamıştı.

Yemen tasarısı oylanacak

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın savaş yetkilerini kısıtlayacak ve ABD’nin Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona verdiği desteğin durdurulmasını öngören farklı bir yasa tasarısının da bugün genel kurulda oylanması bekleniyor.

Söz konusu tasarının genel kurulda tartışılması 60’a karşı 39 oyla kabul edilmişti.

Her iki tasarı da Senatoda kabul edilse bile ABD Başkanı Trump'ın önüne gitmeden önce Temsilciler Meclisinde de kabul edilmesi gerekiyor.

Temsilciler Meclisinde dün yapılan ve 203'e karşı 206 oyla kabul edilen "tarım yasa tasarısının" içine Meclis Başkanı Paul Ryan tarafından son anda Yemen'le ilgili bir madde eklenmişti. Söz konusu maddeyle 2018 yılının sonuna kadar Temsilciler Meclisine Yemen'deki savaş bağlamında herhangi bir tasarının getirilmesinin önü kesilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler