IŞİD Suriye’de ‘son toprağı kaybetti’

Gözler Türkiye ile ABD arasında sürtüşmeye neden olan Suriye’nin kuzeydoğusuna yapılacağı sinyali verilen TSK operasyonuna çevriliyken IŞİD’in, kontrolü altında tuttuğu tek bölge olduğu yorumlarının merkezindeki Hacin’den de çıkardığı savunuldu.

Yayınlanma: 14.12.2018 - 22:15
Abone Ol google-news

 Muhaliflere yakın, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından verilen bilgiye göre, Ankara’nın terör örgütü saydığı PYD/YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun desteğiyle sürdürdüğü kapsamlı operasyon sonucunda IŞİD’in merkez üssü sayılan bölgeyi ele geçirdi. Geçen eylül ayından bu yana devam eden operasyona SDG’nin 17 bin kişiyle katıldığı, koalisyon güçlerinin de hava desteği verdiği bildirilirken, yaşanan çatışmalar sonucunda en az 900 IŞİD militanının öldürüldüğü açıklandı. Gözlemevi’ne göre, Deyr ez Zor’un doğusunda, Irak sınırına 30 km. mesafede bulunan Hacin’deki çatışmalarda en az 500 SDG’li ve 320 de sivil öldü.

ABD Başkanı Donald Trump, hafta içinde yaptığı açıklamada 30 gün içerisinde IŞİD’in Suriye’den tamamen temizleneceği mesajı vermişti. AFP’ye konuşan terör uzmanları ise cihatçı örgütün sahadaki yenilgisini öngörerek uzun vadeli bir “oyun planı” yaptığını ve yer altına çekildiğini savundu. Ajansa konuşan bir terör uzmanı dünya genelinde halihazırda 250 bin selefi cihatçı militanın bulunduğu yorumunu yaptı.

Halep-Afrin hattı gergin
Öte yandan, Suriye’nin farklı bölgelerinden çatışma ve gerilim haberleri gelmeye devam ediyor. El Masdar, TSK’nin konuşlu olduğu Afrin ile Suriye askerlerinin bulunduğu Halep arasında karşılıklı atışların yapıldığını bildirdi. Lübnan merkezli haber sitesi, Suriye’nin güneyinde de ABD’nin kontrol ettiği Tanf askeri üssü çevresinde Şam’a bağlı güçlerle ABD ve Ürdün destekli Ceyş Megavir el Tavra arasında çatışma çıktığını duyurdu. Humus’un güneydoğusunda bulunan bölgede çıkan çatışmada Suriye askerlerinin 3 militanı öldürdüğü kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler