Hamas'tan Filistin Devlet Başkanı Abbas'a mesaj

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la Filistinli gruplar arasında geniş kapsamlı görüşmelere hazırlık için herhangi bir mekanda görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 16.12.2018 - 20:05
Abone Ol google-news



Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın 31. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Gazze'de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Mahmud Abbas'la Filistinli gruplar arasında geniş kapsamlı görüşmelere hazırlık ve gelecek dönemdeki ulusal çalışma gündemleri üzerinde anlaşma sağlamak için herhangi bir mekanda görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Filistin ulusal birliğinin sağlanması ve bölünmüşlüğün sona ermesi için hareketin en uzak noktaya bile gitmeye hazır olduğunu kaydeden Heniyye, Filistin ulusal birlik hükümetinin kurulması ve 2011'de Kahire'de imzalanan uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı, Filistin davasını ve bu konuda gelecekte atılacak adımları görüşmek üzere Kahire'nin ev sahipliğinde yurt içindeki ve yurt dışındaki Filistinli liderlerin katılımıyla geniş kapsamlı toplantı yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Heniyye, "Hamas, 3 ay içinde devlet başkanlığı, genel seçimler ve Ulusal Konsey seçimleri yapmaya hazır." diye konuştu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'in son Gazze saldırılarında Tel Aviv'i bombalamasına ramak kaldığını ifade eden Heniyye, son askeri çatışmanın işgalcilerle çatışma yönetimi konusunda bir dönüm noktası olduğunu, Kassam Tugayları ile direniş gruplarının kudretinin yalnızca bir kısmını gösterdiğini aktardı.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler