Beyaz Saray, Suriye kararını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'de IŞİD'di yendik. Oradaki tek bulunma sebebim buydu" ifadelerini kullanmıştı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD askerlerinin 24 saatte Suriye'den çekileceğini duyurdu.

Yayınlanma: 19.12.2018 - 16:40
Abone Ol google-news

İngiliz yayın kuruluşu Reuters, ABD'nin Suriye'den çekilmeyi değerlendirdiğini duyurmuştu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Suriye'den çekilmeye başladık.Çekilme 24 saatte gerçekleştirilecek." denildi.

<haber-dikey:1175622,1174433>

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Beş yıl önce, IŞİD, Ortadoğu'da çok güçlü ve tehlikeli bir güçtü. Şimdi ise ABD, bu bölgesel halifeliği yendi. Suriye'de IŞİD'e karşı kazanılan bu zaferler, Uluslararası Koalisyon'un ve yürüttüğü kampanyanın sona erdiği anlamına gelmiyor. Bu kampanyanın bir sonraki aşamasına geçiş için ABD birliklerinin eve dönüşünü başlattık. ABD ve müttefikleri gerektiğinde ABD'nin çıkarlarını korumak için her seviyede yeniden harekete geçmeye hazırdır. Radikal İslamcı teröristlerin toprak ele geçirmesi, fonlanması, desteklenmesi ve herhangi bir şekilde sınırlarımızı ihlâl etmesine karşı birlikte çalışmaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, Suriye'den tüm askerleri çekmeyi değerlendirdiklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter'dan yaptığı açıklamada "Suriye'de IŞİD'di yendik. Oradaki tek bulunma sebebim buydu" ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler