Pentagon'dan 'çekilme' açıklaması: Müttefiklerimizle çalışmaya devam edeceğiz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Beyaz Saray'ın Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmeye başladığını duyurması üzerine yaptığı açıklamada 'Şu an için ortaklarımızla birlikte ve ortaklarımız kanalıyla çalışmaya devam ediyoruz' denilmişti. Bakanlıktan daha sonra yapılan açıklamada ise, askerlerin dönüşünün başladığı ancak IŞİD'e karşı savaşın bitmediği belirtildi.

Yayınlanma: 19.12.2018 - 19:03
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Suriye’de IŞİD’in yenilgiye uğratıldığını’ söyleyerek çekilme sinyali vermesinin ve Beyaz Saray'ın Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmeye başladığını duyurmasının ardından Pentagon’dan yazılı açıklama geldi.

<haber-dikey:1175457>

Pentagon sözcüsü Albay Bob Manning iddiaları yalanlayarak şu ifadeleri kullandı: “Şu an için ortaklarımızla birlikte ve ortaklarımız kanalıyla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
 
BAKANLIKTAN YENİ AÇIKLAMA
 
Pentagon Sözcüsü Dana White, ABD'nin Suriye'den çekilmesi konusuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.
 
White, açıklamasında, "Koalisyon IŞİD'in elindeki toprakları özgürleştirdi ancak IŞİD'e karşı kampanya bitmedi. IŞİD karşıtı kampanyanın yeni aşamasına geçerken Suriye'den askerlerimizin eve dönüş sürecini başlattık." ifadesini kullandı.

Kuvvet koruma ve operasyonların güvenliği için daha fazla detay vermeyeceğini belirten White "IŞİD'i her nerede faaliyet gösterirse göstersin IŞİD'i yenmek üzere ortak ve müttefiklerimizle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

ABD'Lİ SENATÖR: BÜYÜK HATA OLUR

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, 'ABD'li askerlerin Suriye'den çekilmesi büyük hata olur' dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler