Obama'nın IŞİD planına Suriye'den sert tepki

Suriye resmi haber ajansı SANA, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'nın açıkladığı IŞİD stratejisini, "teröre destek" olarak yorumladı.

Yayınlanma: 11.09.2014 - 10:43
Abone Ol google-news

SANA'nın haberinde, Obama'nın açıklamalarının Suriye'deki krizin siyasi çözümünün önünü tıkadığı savunuldu.

Haberde, "Washington'un bölgede özellikle de Suriye'de terörü destekleyen politikaları, ülkedeki krize çözüm bulunması konusunda önemli engel teşkil ediyor. Washington yönetimi, bir yandan krizin çözülmesini istiyor, bir yandan da Suriye'de mücadele eden teröristlere mal ve silah yardımı yapılması konusunda kararlar çıkartıyor" denildi.

Haberde ayrıca, "Washington, çelişen politikaları ve konumuyla terörle mücadeleyi ciddiye almadığını gösteriyor. Terör örgütlerinin bir kısmına savaş ilan edilirken, ABD Kongresi'nden en az IŞİD kadar suçlu olan Suriyeli muhaliflerin silahlandırılması konusunda onay alınmaya çalışılıyor" ifadeleri kullanıldı.

Suriye rejiminden ya da dışişleri bakanlığından, Obama'nın açıklamalarıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Obama, IŞİD'e karşı sistematik hava saldırıları düzenleyeceklerini belirtmiş, bu kapsamda Irak'taki hava saldırılarını sadece Amerikan personelini koruma ve insani yardım amaçlı olmanın ötesine taşıyacaklarını kaydetmişti.

Obama, "Dolayısıyla, Irak güçleri hücumda olurken, biz de IŞİD hedeflerini vuracağız. Dahası, şuna açıklık getiriyorum ki; ülkemizi tehdit eden teröristleri nerede olurlarsa olsunlar ele geçireceğiz. Bu hem Suriye hem de Irak'ta bu teröristlere karşı harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğim anlamına geliyor. Benim başkanlığımın ana ilkesi şu: Eğer Amerika'yı tehdit ediyorsanız, sığınacak güvenli bir yer bulamayacaksınız" demişti.

ABD Başkanı Obama, Kongre'ye Suriyeli muhaliflere daha fazla ekipman sağlanması ve eğitim verilmesi için kendisine ek yetki ve kaynak sağlaması çağrısında bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler