Trump'tan 'IŞİD'le mücadele' açıklaması: Neden Suriye için savaşıyoruz?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin açıklamasında, IŞİD'in dünyanın farklı yerlerinde hala faaliyet gösterdiğine dikkati çekerek, "ABD, terörle mücadeleye devam edecek ve ister Suriye'de, ister başka yerde olsun IŞİD'e karşı savaşı sürdürecektir'' ifadelerini kullandı. Pompeo ayrıca, kararın Başkan Donald Trump ile üst düzey yetkililer arasındaki istişareler sonrasında alındığını söyledi. Öte yandan Trump, kararını eleştiren Cumhuriyetçi Senatör Graham'e yönelik, 'Neden, onlar(Suriye), Rusya ve İran için IŞİD'lileri öldürerek, düşmanımız olan Suriye için savaşıyoruz?' dedi.

Yayınlanma: 20.12.2018 - 23:32
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'li Fox News kanalına yaptığı açıklamada, Trump'ın Suriye'den çekilme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

<haber-dikey:1175622,1176816,1176889,1176909>

Kararın açıklanmasından önce kendisine bilgi verilip verilmediği sorusunu yanıtlayan Dışişleri Bakanı Pompeo, bilgilendirmeden çok daha fazlasına hakim olduğunu, üst düzey yetkililer ve Başkan Trump arasında yapılan istişare toplantılarında da yer aldığını kaydetti.

Donald Trump'ın açıklamalarına atıfta bulunan Pompeo, ABD'nin Suriye'de bulunmasındaki ana sebebin IŞİD'i yenmek olduğunu ve elde edilen zaferin ardından bölgeden çekilmenin zamanın geldiğini belirtti.

'DÜNYANIN FARKLI YERLERİNDE VURGUSU'

Mike Pompeo ayrıca, IŞİD'in dünyanın farklı yerlerinde hala faaliyet gösterdiğine dikkati çekerek, "ABD, terörle mücadeleye devam edecek ve ister Suriye'de, ister başka yerde olsun IŞİD'e karşı savaşı sürdürecektir. Suriye'den çekilme kararı, bu yönetimin Orta Doğu'daki terörle mücadele konusunda sahip olduğu muazzam başarıyı azaltmıyor." ifadelerini kullandı.

ABD medyasında konuya ilişkin bir çok iddia yer almış, Trump'ın çekilme kararını tek başına verdiği ve yetkililere danışmadığı ileri sürülmüştü.

TRUMP'TAN CUMHURİYETÇİ SENATÖRE SURİYE TEPKİSİ

Öte yandan Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'den çekilme kararına tepki gösteren Cumhuriyetçilerin önde gelen isimlerinden Lindsey Graham'ı eleştirdi.

Trump, açıklamasında, "Lindsey Graham'in askerlerimizin hayatlarını korumaya ve milyarlarca dolar tasarruf etmeye karşı olduğuna inanmak gerçekten çok zor. Neden (Suriye'de) kalarak ve IŞİD'lileri Rusya, İran ve diğer yerel unsurlar için öldürerek düşmanımız olan Suriye için savaşıyoruz? Vakit, kendi ülkemize odaklanma ve gençlerimizi ait oldukları evlerine geri getirme vaktidir." değerlendirmesini yaptı.

Trump'ın kararına yönelik eleştirilerini sürdüren Graham ise katıldığı bir canlı yayında, ABD'nin "Suriye'de bir güç boşluğu oluşturmaması gerektiği" yorumunu yaptı.

Söz konusu geri çekilme kararının daha kapsamlı şekilde yeniden ele alınması gerektiğini savunan Graham, Trump'ı kararını gözden geçirmeye davet etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler