Emperyalizme 'gitme' çağrısı

ABD’nin Suriye’den çekilme kararına karşı internet üzerinden başlatılan kampanyaya, ‘6. Filo’ya secde duranlardan farksız’ tepkileri yükseldi.

Yayınlanma: 22.12.2018 - 21:50
Abone Ol google-news

Yemen’deki savaşın baş sorumlularından ve Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD’ye “Rojava’nın Yemen’e dönüşmesine izin vermeyin” başlığıyla “Suriye’den çekilmeme” çağrısı yapılması tepkilere neden oldu.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararı konuşulmaya devam edilirken, Beyaz Saray’ın resmi sitesinde, “Rojava’nın Bir Başka Yemen Olmasına İzin Vermeyin” başlıklı imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan yakın zamanda Türk güçlerinin sınır ötesi operasyon yapacağını duyurdu. Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapacağı operasyonda Rojava’ya saldırması durumunda felakete yol açacak sonuçların önlenmesini istiyoruz. ABD bu oluşabilecek kan banyosunu önleyebilir. Başkan Trump’a ve yetkililere, Rojava’yı savunmaları için çağrıda bulunuyoruz” ifadeleri yer aldı. Başlatılan imza kampanyası sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Sosyal medyadan paylaşımlarda bulunan yurttaşlar imza kampanyasına yönelik, “6. Filo’ya secde duranlarla aranızda fark göremiyorum”, “Amerikancılığın vardığı sefil sonuç bu işte”, “Emperyalizmin ipiyle kuyuya inerseniz, o ip tasmanız olur” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Ceyda Karan, “Yemen’in bu hale getirilmesinde baş pay sahibi ABD’den Suriye’deki işgale son vermemesi için ‘Rojava’nın bir başka Yemen olmasına izin vermeyin’ başlıklı bir dilekçe kampanyası ile ricacı olmuşlar. Bitmeyen ibretlik hal” ifadelerini kullanırken, hukukçu ve eski CHP milletvekili Hüseyin Aygün, “PKK/HDP siyaseti solu-sosyalistleri öyle bir hale getirdi ki: ‘ABD Suriye’de kalsın’ diye imza toplanabiliyor.. Ve bu adamlar sosyalistlerin gazetelerinde, TV’lerinde baş köşede.. Sosyalistler ‘HDP fırça atacak’ korkusuyla çıtını çıkaramıyor.. Ne hazin, ne dramatik.. Ne ahmakça” dedi. Gazetemiz yazarı Mehmet Ali Güller ise “Emperyalist ABD’ye ‘lütfen gitme, Suriye’yi işgale devam et, Ortadoğu’yu sömür, bizi kullan’ diye dilekçe yazmaktan daha aşağılık bir iş olamaz!” ifadelerini kullandı. 


KYB’den ABD’ye ‘çekilme kararını gözden geçirme’ çağrısı

ABD’nin Suriye’den çekilmesinin IŞİD’le mücadele çabalarını boşa çıkaracağını belirten Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Washington’a kararı gözden geçirme çağrısı yaptı.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin en büyük partilerinden KYB, ABD’nin çekilme kararının hatalı olduğunu ileri sürerek, “Başta ABD olmak üzere, uluslararası koalisyonun kararı gözden geçirmesini ve terörle mücadeleyi, Suriye’de siyasi çözüm sürecine desteğini sürdürmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı. KYB, ABD’li birliklerin çekilmesinin IŞİD’le mücadele çabalarını baltalayacağını iddia etti.

<haber-yatay:1178712,1178816,1178765,1178166>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler