Trump'tan Suudi Arabistan'a Suriye teşekkürü, McGurk'e İran suçlaması

ABD Başkanı Donald Trump, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Suriye yeniden inşa etmek için gereken parayı harcamayı kabul ettiğini öne sürerek, Suudi Arabistan'a teşekkür etti. Trump ayrıca, geçtiğimiz hafta Suriye'den çekilme kararı almasının ardından istifa eden Savunma Bakanı Jim Mattis ve IŞİD'le Savaş Koalisyonu Temsilcisi Brett McGurk'e ilişkin açıklamalarda da bulundu. Trump, ABD ekonomisiyle ilgili de, 'Tek sorun Fed' dedi.

Yayınlanma: 24.12.2018 - 20:40
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump'ın kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklaması şu şekilde: 

''Suudi Arabistan, ABD yerine Suriye yeniden inşa etmek için gereken parayı harcamayı kabul etti. Gördünüz mü? Zengin ülkelerin, 5000 mil uzaklıktaki Büyük Ülke (ABD) yerine, komşularına yardım ettiğini görmek ne kadar güzel değil mi. Teşekkürler Suudi Arabistan!''

Geçtiğimiz hafta Trump'ın Suriye'den çekilme kararı almasının ardından, Savunma Bakanı Jim Mattis ve IŞİD'le Savaş Koalisyonu Temsilcisi Brett McGurk istifa etmişti. 

Trump paylaşımlarında, istifa mektuplarında ABD'nin dış politikadaki pozisyonuna ilişkin görüşlerinin Trump'la farklılaştığını ifade eden Mattis ve McGurk'e ve bu konuda kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi.

'MATTİS BUNU SORUN OLARAK GÖRMÜYORDU'

Trump'ın Mattis'e yönelik paylaşımı şu şekilde:

"Biz tüm dünyada çok sayıda fazlasıyla zengin ülkenin ordusunu büyük ölçüde sübvanse ediyoruz. Bu ülkeler aynı zamanda ABD'yi ve vergi mükelleflerimizi ticaret alanında tümüyle istismar ediyor. General Mattis bunu sorun olarak görmüyor. Ben görüyorum ve sorun düzeltiliyor!" 

'MCGURK İRAN'A NAKİT PARA TAŞIYORDU'

Trump, Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın atadığı IŞİD'le Savaş Koalisyonu Temsilcisi McGurk'u ise 'İran'a para göndermekle' suçladı.

ABD Başkanı, "Brett McGurk'ün oradaki tüm sempatizanlarına söylüyorum, hatırlayın, Obama tarafından atanmıştı ve (artık sonlandırılmış olan) korkunç İran Nükleer Anlaşması kapsamında uçaklara 1.8 milyar dolar nakit para doldurup onları İran'a göndermekle meşguldü." ifadelerini kullandı.

'TEK SORUN FED'

Trump, ABD ekonomisiyle ilgili de şunları söyledi:

"Ekonomimizin tek sorunu Fed, onlar piyasayı hissetmekten acizler, gerek olan ticaret savaşlarından ya da güçlü dolardan ve hatta Demokratların sınır kavgası yüzünden federal hükümetin kapatılmasından anlamıyorlar. Fed dokunuşu olmadığı için sayı yapamayan güçlü bir golfçü gibi, topu deliğe sokamıyor!"

<haber-yatay:1180471,1177831,1169546,1179607>

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler