2011 öncesine dönüş başladı

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, YPG’nin Münbiç’e Suriye ordusunu davet etmesi, ordunun bayrağını Münbiç’te dalgalandırdığını açıklaması ile ilgili olarak “PYD, kendisine gelecekte bir pazarlık gücü edinebilmek için rejimle işbirliğine yöneldi” değerlendirmesini yaptı.

Yayınlanma: 28.12.2018 - 22:16
Abone Ol google-news

 

Yavuz Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, “Suriye’de 2011 öncesine doğru bir sürecin başladığını” söyledi. ABD’nin çekilmesi ile bir güç boşluğunun doğduğunu belirten Yavuz, “Ortada bu güç boşluğunun birileri tarafından doldurulması gereği var. PYD, kendisine gelecekte bir pazarlık gücü edinebilmek için Fırat’ın doğusunu da Türkiye’nin operasyonlarını da dikkate alarak, rejimle işbirliğine yöneldi” dedi.

<haber-dikey:1184716,1184616,1184400, 1184145>

Rusya’nın bundan memnun olduğunu vurgulayan Yavuz, “Aslında bizim için tehlikeli olan Suriye’nin kuzeyinde bir butik devlet, devletçik kurulmasıydı. ABD’nin çekilmesiyle böyle bir tehlike ortadan kalktı. Üstelik Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtımız ile birlikte inkıtaya uğramıştı. Şimdi o tehlike tamamen ortadan kalktı” ifadesini kullandı.

‘Doğrudan temas’ vurgusu

Yavuz, “Suriye’nin toprak bütünlüğü ve anayasal düzeninin yeniden sağlanması konusunda Suriye ile doğrudan temas kurmamızın da önemi ortaya çıktı” diye de ekledi. Suriye’de 2011 öncesine doğru bir sürecin başladığını kaydeden Yavuz şu görüşü dile getirdi: “2011’den önce ülkenin içinde bir takım problemler vardı. Dış müdahale yoktu. 2011’den sonra koalisyon müdahalesi başladı. Şimdi koalisyon güçleri iddialarından vazgeçmiş oldular. Ne bir devletçik kurabildiler ne de Esad’ı devirebildiler.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler