Trump'tan Meksika duvarı krizine ilişkin açıklama

ABD Başkanı Trump, ABD'de yaşanan Meksika duvarı krizine ilişkin; ''Şu anda acil durum ilan etmeyeceğim. Kongrenin harekete geçmesini bekliyorum'' dedi. Öte yandan, ABD-Meksika sınırına düzenlediği geziden sonrası Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Trump, sınırda yaşananları ‘istila' olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 11.01.2019 - 23:21
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Trump, ABD'de yaşanan Meksika duvarı krizine ilişkin; ''Şu anda acil durum ilan etmeyeceğim. Kongrenin harekete geçmesini bekliyorum'' dedi.

<haber-dikey:1198527,1197740,1195618>

 

'BU BİR İSTİLA'

Öte yandan, ABD-Meksika sınırına düzenlediği geziden sonrası Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Trump, sınırda yaşananları ‘istila' olarak nitelendirdi. Duvar inşanın gerekliliğini yineleyen Trump, duvar inşa edilmediği müddetçe ABD topraklarının güvende olamayacağını savundu.

Trump'ın açıklamaları şu şekilde:

"Güney sınırımızda insani kriz. Sınırdan daha yeni döndüm ve sınırdaki durum herkesin tahmin edebileceğinden çok daha kötü, bir istila! Sayısız defa sınırda bulundum, ağlak Demokratlar Chuck Schumer ile Nancy Pelosi durumun ne kadar kötü olduğunu ve tüm ülke için nasıl bir tehlike arz ettiğini bilmiyorlar" 

"Çelik bariyer ya da duvar, geçmiş hükümetlerin çok önceden inşa etmesi gerekirdi. Onlar hiçbir zaman yapmadı ama ben yapacağım. Duvar olmadan ülkemiz güvende olamaz. Suçlular, çeteler, insan kaçakçıları, uyuşturucu ve daha pek çok bela kolayca sınırlarımızdan içeri sızmakta. Bu duruma son verilmeli" 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler